La companyia que havia d'iniciar els vols a l'aeroport de la Seu diu que, de moment, no ho farà

Air Andorra havia de començar a oferir vols des de l'Aeroport Andorra-La Seu el dia 8 de gener i ja ha anunciat que, de moment, no ho farà. L'empresa culpa a la Generalitat de diversos retards en les gestions de la instal·lació.

Aeroport d´Andorra-la Seu
photo_camera Aeroport d´Andorra-la Seu

Air Andorra no té previst començar a oferir vols des de l'aeroport durant aquest mes de gener i ho farà, com a molt aviat, a partir del febrer. A partir de dijous vinent, 8 de gener, la pista alturgellenca ja tindrà tots els permisos per rebre vols comercials, però de moment no es preveu que n'arribi cap durant els primers dies de la nova etapa.

Segons informa El País, la companyia, de capital català, ha lamentat els diversos retards que hi ha hagut en la posada en marxa de l'Aeroport Andorra-La Seu com a instal·lació comercial. Air Andorra ha recordat que la previsió inicial era de començar al mes de juliol. Després es va allargar el termini fins a l'octubre i, finalment, s'ha establert el 8 de gener com a data definitiva. 

Davant d'aquest fet, l'empresa es mostra prudent i assegura que no començaran a operar fins que no hi hagi la plena seguretat que poden oferir els vols sense cap risc que s'hagin de cancel·lar.  En aquest sentit, han qüestionat el fet que el servei de handling (assistència en terra) s'hagi adjudicat sense procés estàndard de licitació. Per tot plegat, des d'Air Andorra demanen la màxima seguretat jurídica per començar a oferir vols des de la seva pàgina web.

Des de la Generalitat ja van admetre la setmana passada que és possible que durant els primers dies de l'any encara no aterri cap avió comercial a l'Alt Urgell, però asseguren que aquest dijous vinent ja estarà tot a punt a efectes legals per si es donés el cas. Des del Govern han afirmat que de moment ja han constatat l'existència d'almenys vuit companyies interessades a aterrar a la nova pista. Ara els esforços se centren en concretar acords per tal de portar visitants al Pirineu, ja sigui amb petites aeronaus, de fins a 70 passatgers, o bé amb serveis d'aerotaxi.