URBANISME

Comencen les obres de remodelació del carrer Major de la Seu d'Urgell que estarà dos mesos tallat al trànsit

L’obra suposarà una inversió de 300.000 euros i consistirà a aixecar les llambordes i renovar el paviment per tal de garantir una capacitat més gran de resistència
Inici obres carrer Major 1
photo_camera Comencen les obres de remodelació del carrer Major de la Seu d'Urgell / FS

Aquest dijous han començat es obres de remodelació del carrer Major de la Seu d’Urgell. El carrer principal i més comercial del centre històric estarà tallat a la circulació de vehicles durant dos mesos. Les obres consisteixen en la renovació total del paviment dels carrers Major i Lluís de Sabater. 

L’obra suposarà una inversió de 300.000 euros. Consistirà a aixecar les llambordes i renovar el paviment amb el mateix sistema que l’ajuntament va aplicar en la prova pilot que va dur a terme al carrer Fra Andreu Capella el 2019. Mentre durin les obres, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha informat que traslladarà el mercat setmanal dels dimarts i els dissabtes al passeig Joan Brudieu i al carrer Bisbe Guitart.

Inici obres carrer Major 2
Comencen les obres de remodelació del carrer Major de la Seu d'Urgell / FS

Utilitzarà la tècnica del paviment imprès per mantenir així l’estètica actual de paviment amb llamborda però amb una capacitat més gran de resistència davant la circulació de vehicles pesants. El ferm actual obliga a executar múltiples actuacions de manteniment a tota la via.

Consulta ciutadana

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell va preguntar als veïns a través d’un procés participatiu perquè decidissin la millor època de l’any per dur a terme la reforma i reduir així l’afectació al mínim. La consulta, que també es va fer extensiva als comerciants i venedors ambulants del mercat setmanal del centre històric, va tenir una participació molt baixa. El 70% dels participants va optar per executar la reforma després de l’estiu.