16.10.2021 |
Viure als Pirineus

Comença la recollida de signatures per la millora de la C-14

Els veïns de l'Alt Urgell segueixen preocupats per la perillositat de la C-14 i han començat una recollida de signatures per demanar que se solucioni el problema. Els polítics locals han demanat de forma unànim al Govern de la Generalitat que es faci el túnel de Tres Ponts i la societat s'ha movilitzat per tal d'evitar més accidents.

Desprendiments de roques a la C-14 a l'alçada del congost dels “Tresponts”
Desprendiments de roques a la C-14 a l'alçada del congost dels “Tresponts”
Comença la recollida de signatures per la millora de la C-14

Un grup de veïns de l'Alt Urgell, principalment d'Organyà, ja han iniciat la recollida de signatures per demanar la millora de la C-14 al tram de Tres Ponts, que culmini amb la construcció d'un túnel. El col·lectiu valora positivament l'anunci de la Generalitat de desencallar el projecte, però seguirà reivindicant l'obra.

La portaveu del grup, Anna Solans, ha agraït el fet que "amenys diguin que volen fer alguna cosa", en referència a la intervenció del conseller de Territori, Santi Vila, al Parlament dijous passat, quan va assegurar que es recuperarà el projecte del túnel, amb la previsió que es pugui executar la legislatura vinent. Vila també es va comprometre a reforçar la seguretat al pas pel congost de Tres Ponts. Malgrat tot, si no es compleix almenys aquest segon punt, els conductors i veïns no descarten mobilitzar-se, ja que consideren imprescindible garantir la seguretat.

Anna Solans es mostra satisfeta de la rebuda que ha tingut l'inici de la recollida de signatures. Els fulls per signar ja s'han repartit en establiments de la Seu, mentre que a Organyà s'ha aprofitat la Fira de Sant Andreu per buscar suports.

Els veïns no descarten dur a terme altres accions si les millores queden novament en punt mort. Accions que podrien passar per tallar la C-14 per denunciar el risc que suposen l'actual traçat i el despreniment periòdic de roques. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha calculat en uns 21 milions d'euros el cost que podria tenir el túnel, segons ha infornat RàdioSeu.

Comença la recollida de signatures per la millora de la C-14
Comentarios