FESTES DE NADAL

Comença la campanya 'Cap nen sense joguina' a la Seu i a l'Alt Urgell

A partir d’aquest dilluns 14 de desembre i fins el pròxim dia 30, en comerços de la Seu, Oliana, Organyà i Coll de Nargó
Cap nen sense joguina
photo_camera Presentació de la campanya 'Cap nen sense joguina'/ laseu.cat

Aquest dilluns ha tingut lloc al Racó dels Desitjos del Món Màgic de les Muntanyes de la Seu d’Urgell la presentació de la campanya ‘Cap infant sense il·lusió. El nostre comerç també hi juga’, que comença avui dilluns 14 de desembre i s’allargarà fins el pròxim dia 30 perquè els infants rebin els seus regals la nit de Reis.

En la presentació d’aquesta renovada campanya solidària de recollida de joguines noves i de diners que s’adreça a infants vulnerables de la Seu i comarca hi han pres part la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Marian Lamolla, i la regidora d’Infància i de Comerç, Núria Tomàs, així com els presidents dels clubs esportius AE Sedis Bàsquet, Pere Porta, el Club Hoquei i Patinatge Artístic Cadí-la Seu d’Urgell, Joan Garreta, i el president del Club Cadí Canoë-Kayak, Marc Vicente.  

Marian Lamolla ha manifestat que la campanya “Cap infant sense il·lusió. El nostre comerç també hi juga’ té com a objectiu que els nens i nenes de la Seu i comarca de famílies en risc d’exclusió social rebin el seu regal que han demanat per carta als Reis Mags d’Orient”. “Aquesta campanya, una col·laboració entre el Consorci d’Atenció a la Persones de l‘Alt Urgell, comerços de la Seu, Organyà, Oliana i Coll de Nargó, així com els clubs esportius de bàsquet, hoquei i patinatge artístic, piragüisme i futbol de la capital alturgellenca, l’Associació Hostaleria Alt Urgell i Caser, marcada enguany per la pandèmia, s’ha hagut reinventar perquè cap infant es quedi sense la seva il·lusió”, ha afegit Lamolla.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament urgellenc ha explicat que des de Serveis Socials es fa saber als Reis d’Orient quins són els infants de la Seu i comarca a qui han de portar aquestes joguines que es recullin en aquesta campanya solidària.

La campanya: compra de joguines i donatius

Per la seva part, la regidora d’Infància i de Comerç de l’Ajuntament de la Seu, Núria Tomàs, ha explicat com la campanya d’enguany s’ha reconvertit a causa de l’actual situació sanitària: “Aquest any volíem fer una campanya que a la vegada pogués beneficiar el comerç de la Seu d’Urgell. Per això, hem ampliat els articles a joguines, papereria, llibreria, roba infantil i esport”.

Cada comerç dedicat a algun d'aquests articles i que ha volgut participar a la campanya tindrà una caixa i una guardiola específiques per a l'ocasió. Tothom que vulgui fer una donació per als infants podrà comprar un article a un dels comerços i dipositar-lo a la caixa de l'establiment on fa la compra. També hi ha l’opció de fer una donació econòmica a la guardiola. Aquests diners es gastaran en algun article per als infants en aquell mateix comerç. “D’aquesta manera el comerç en particular surt beneficiat de les compres que es facin”, ha reblat Tomàs.

Val a dir també que aquest any s’hi han afegit comerços i ajuntaments dels municipis alturgellencs d’Oliana, Organyà i Coll de Nargó.

Val a dir també que l’elaboració de les capses i les guardioles on es recullen joguines i donatius que hi ha ubicades en els comerços, establiments i ajuntaments col·laboradors han estat elaborades pel Servei d’Intervenció Socioeducativa, el Club Social El Picot i el Centre Prelaboral, ambdós d'INTRESS, als quals Marian Lamolla ha volgut “agrair públicament la seva col·laboració”.

Per la seva part, Pere Porta, en representació dels quatre clubs esportius de la Seu d’Urgell que participen en aquesta campanya de recollida de joguines ha destacat que “aquesta campanya, impulsada des de fa cinc anys pel Sedis Bàsquet juntament amb Càritas i Caser Oliana, i que hi prenen part des de l’any passat el Club Hoquei i Patinatge Artístic Cadí-la Seu d’Urgell i l’Escola de Futbol Orgèl·lia (EDFOR), enguany també s’hi ha sumat Club Cadí Canoë-Kayak”.

Porta ha manifestat que “participar en aquesta campanya és motiu d’alegria, i que malgrat que enguany sigui diferent perquè no podem recollir joguines a les instal·lacions esportives degut a les circumstàncies sanitàries que vivim, ens hem adaptat per tal que cap infant es quedi sense la seva il·lusió”.

Els comerços

En la campanya ‘Cap infant sense il·lusió. El nostre comerç també hi juga’ hi participen un total de 20 comerços de l’Alt Urgell: 16 a la Seu, 2 a Organyà, 1 a Oliana i 1 a Coll de Nargó. També tindran guardioles a l’Ajuntament i a l’Oficina de Turisme d’Oliana.

La Seu d’Urgell: Pepe i Dalda Joguines, La Casa de les Joguines, X-Pirience, Seu Sport, Tot Esports, M&M Sports, Llibreria Purgimon, La Salvat, Papereria 4 Fulls, Papereria Papers, Llibreria Carlin, Sol i Lluna-Moda Infantil, Petits Gegants-Moda Infantil, la Baldufa-Moda Infantil, Celeste-Moda Infantil i Bazar Oriental (plaça dels Carmen).

Organyà: Cal Pagès i Cal Lluís.

Oliana: Llibreria La Pelli, Ajuntament d’Oliana i Oficina de Turisme.

Coll de Nargó: Botiga Mercè.