El col·legi d'Alàs i Cerc comença el curs escolar amb 9 alumnes

Aquesta escola rural de l'Alt Urgell va estar tot el curs anterior amenaçada de tancament per manca d'escolars

cole
photo_camera Alàs amb els 9 alumnes asseguts a la cadira amb la seva professora. Foto: Marta Lluvich

El col·legi d'Alàs i Cerc, a l'Alt Urgell, ha començat el curs escolar amb la tranquil·litat que li suposa comptar amb 9 alumnes i d'aquesta manera veure garantida la continuïtat del centre. Aquesta escola rural ha incorporat el servei d'acollida a primera hora del matí. Els pares que ho desitgin poden portar els nens a les 8.00 hores al centre escolar i hi ha una persona que el vetlla fins a l'inici del curs escolar. Aquesta mesura ha estat una de les claus per garantir la continuïtat del centre i fer que veïns d'altres localitats hagin optat per inscriure els seus fills a aquesta escola. Alàs va aconseguir salvar finalment la continuïtat de l'escola de Sant Esteve després d'estar durant tot el curs amenaçada de tancament, ja que únicament comptava amb quatre alumnes.

Durant el curs passat, l'Ajuntament va fer una crida a pobles veïns per aconseguir salvar l'escola i evitar el seu tancament per manca d'alumnes. Ensenyament va permetre el curs 2016-2017 que només hi hagués quatre alumnes al col·legi, atès que dos dels sis inscrits en el període de matriculació van deixar l'escola abans de començar al mes de setembre.

Aquest centre, que pertany a la Zona d'Escolarització Rural (ZER) Urgellet, compta amb nou alumnes que cursaran P-3, P-4. P-5 i primer de Primària. El nucli d'Alàs suma uns 200 veïns empadronats. Per salvar l'escola es va facilitar la inscripció d'alumnes d'altres municipis.

comentaris