ENERGIA

Coll de Nargó, primer municipi pirinenc que rep compensacions dels excedents d'energia que produeix

El consistori signa un contracte amb l'energètica Peusa per cobrar 8 cèntims per kilowatt/hora que va a parar a la xarxa
Coll de Nargó PEUSA 1
photo_camera L'alcalde Martí Riera, amb el delegat Josep Castells i Marcel Dorna de PEUSA / Albert Lijarcio

Coll de Nargó (Alt Urgell) és la primera localitat de l'Alt Pirineu i Aran que rep compensacions econòmiques dels excedents d'energia que produeix mitjançant les plaques fotovoltaiques que té instal·lades en diversos equipaments municipals. Això ha estat possible gràcies a un contracte amb l'energètica pirinenca Peusa, promogut des de l'Associació Catalana de Municipis. D'aquesta manera, cada kilowatt/hora que no s'utilitza i que va a parar a la xarxa convencional es cobra a 8 cèntims d'euro. Tot i que la signatura s'ha fet aquest dimecres, l'adhesió del consistori és vigent des de la tardor. Des de la companyia han indicat que s'estan duent a terme els tràmits per poder fer el mateix amb les instal·lacions públiques de la Seu d'Urgell.

8ab80238-4c3f-4553-a7ea-44d7bd1cc5a2
L'alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, amb el delegat del Govern Josep Castells i el director general de PEUSA , Marcel Dorna / Albert Lijarcio

El director general de Peusa, Marcel Dorna, ha explicat que l'acord al qual s'ha adherit l'Ajuntament de Coll de Nargó defineix com es gestionen els subministraments amb autoconsum que es troben en espais municipals i estableix les condicions econòmiques de compensació dels excedents. D'aquesta manera, tota l'energia que s'envia a la xarxa convencional d'electricitat es registra, per tal d'obtenir-ne un retorn econòmic.

dad31b99-7c33-435d-8c02-eda37bd9957c
Una instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de la Dinosfera de Coll de Nargó / Albert Lijarcio

Mentre, l'alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, ha detallat que compten amb instal·lacions de plaques fotovoltaiques a l'espai Dinosfera, l'escola i la zona esportiva. Ara, amb aquest contracte preveuen estalviar entre un 20 i un 25% de la factura elèctrica gràcies a les compensacions econòmiques que rebin dels excedents d'energia que injectin a la xarxa.

comentaris