MÓN RURAL

El col·lectiu Reviure les Valls organitza una Jornada sobre habitatge i repoblament a Ossera

La jornada tindrà lloc el proper 2 d'abril i comptarà amb una xerrada de la Coop l'Era, així com la presentació del llibre "Repoblem" de Toni Lloret i música en directe amb Bernadet Blues.
Masoveria a Ossera Albert Lijarcio
photo_camera Una parella davant de cal Valentí d'Ossera /Albert Lijarcio

El col·lectiu 'Reviure les Valls' ha organitzat una Jornada sobre habitatge i repoblament a Ossera, al municipi de la Vansa i Fórnols, a l'Alt Urgell. La jornada tindrà lloc el proper 2 d'abril i comptarà, a les 12h, amb una xerrada de la Coop l'Era, així com la presentació, a les 16h. del llibre "Repoblem" de Toni Lloret  i a les 18h hi haurà Música en directe amb Bernadet Blues. A dos quarts de dues s'ha organitzat un dinar popular.

Reviure les valls Ossera cartell
Jornada de Reviure les Valls a Ossera 

La jornada està organitzada pel col·lectiu Reviure les valls i l'Ajuntament de la Vansa i Fórnols, amb la col·laboració de Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran.

A principis de l'any passat, un grup de veïns dels municipis de Josa i Tuixent i de la Vansa i Fórnols van posar en marxa el col·lectiu Reviure les Valls, que vol contribuir a reactivar la vall de la Vansa i Tuixent, al vessant sud del Cadí. El grup considera que la zona viu un procés d'acció-reflexió col·lectiu" sobre la realitat local i el seu futur, en temes com ara l'èxode juvenil, la manca de relleu generacional, la manca de serveis i oportunitats laborals i la pèrdua d'activitat dels sectors primari i secundari.