03.10.2022 |
Viure als Pirineus

PATRIMONI

La catedral de la Seu d'Urgell, camí de ser patrimoni de la UNESCO

Aquest dimecres, a la Seu, presentació del projecte, a càrrec de Joan Reguant, Clara Arbués i Carles Gascón.

Catedral
Imatge de la catedral de la Seu d'Urgell/gencat
La catedral de la Seu d'Urgell, camí de ser patrimoni de la UNESCO

Aquest dimecres, a les vuit del vespre, a la Sala la Immaculada de la Seu d'Urgell, tindrà lloc la presentació pública de la proposta que inclou la Catedral de la Seu d'Urgell com a Patrimoni Mundial UNESCO.

La presentació anirà a càrrec de Joan ReguantClara Arbués Carles Gascón, tècnics que han participat en la redacció del projecte 'Els testimonis materials de la construcció de l'Estat dels Pirineus: el Coprincipat d'Andorra'. 

El Govern d'Andorra va aprovar, el passat 6 de febrer, l'inici dels tràmits per a la presentació de la candidatura per a Patrimoni Mundial de la UNESCO, sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d'Andorra. El document aprovat avalua la viabilitat d'una candidatura transnacional sobre el llegat monumental repartit entre els territoris pirinencs que testimonien un procés únic de la història de la construcció política i territorial europea, com és la creació del Coprincipat d'Andorra.

La catedral de la Seu d'Urgell forma part del conjunt de tretze monuments testimonis materials de la construcció del Coprincipat d'Andorra.

La catedral de la Seu d'Urgell, camí de ser patrimoni de la UNESCO
Comentarios