La Catedral de Santa Maria d’Urgell es podrà conèixer a través d’una visita guiada a partir de l’1 d’agost.

La Catedral de Santa Maria, a La Seu d’Urgell -la catedral romànica del Pirineu i que ha estat proposada a Patrimoni Mundial de la UNESCO, juntament amb d’altres 12 monuments del Principat d’Andorra i de Foixobre les seves portes a una visita guiada que acosta als visitants les vicissituds de la seva arquitectura, història i personatges.

Catedral
photo_camera Catedral de la Seu d'Urgell. /patrimoni.gencat.cat

Aquesta experiència, que es duu a terme per primera vegada, es realitzarà durant el mes d’agost; durarà aproximadament una hora, i començarà a les 10:30 del matí, de dilluns a dissabte. El seu preu és de 8 euros i la duran a terme guies titulades.

Durant la visita es podran descobrir els detalls i la història de la Catedral, del Claustre i la petita església de Sant Miquel. Dins del preu de la entrada també s’inclou l’accés al Museu Diocesà, encara que no hi ha previst un guiatge per les característiques i propostes del museu.

Per demanar les entrades, només cal adreçar-se a la guixeta general d’entrada al conjunt catedralici.

Es preveu la possibilitat que després es pugui seguir d’altres activitats com la descoberta de la Seu Medieval o un tastet de formatges al mateix barri antic.