HISTÒRIA LOCAL

Carmen Xammar ens apropa a 'La Carabassera: bruixeria i repressió a la Seu d’Urgell del segle XVII'

La conferència, a càrrec de la doctora en Història Carmen Xammar. ha encetat l'11a edició del cicle 'Parlem d'Història', organitzat per l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell i l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell (IECAU)

Carmen Xammar bruixeria 2
photo_camera Carmen Xammar ha parlat de 'La Carabassera: bruixeria i repressió a la Seu d’Urgell del segle XVII’ / Joan Barrera

La historiadora urgellenca Camen Xammar ha impartit una conferència aquest dimecres, dia 4 de maig, a l'Espai Ermengol, amb el títol: 'La Carabassera: bruixeria i repressió a la Seu d’Urgell del segle XVII'. Xammar ha encetat així l'11a edició del cicle 'Parlem d'Història', organitzat per l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell i l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell (IECAU).

Carmen Xammar bruixeria
Carmen Xammar ha parlat de 'La Carabassera: bruixeria i repressió a la Seu d’Urgell del segle XVII’ / Joan Barrera

Les conferències: bruixeria, heretgia, educació femenina i música

Així, l’11è Parlem d’Història s’inicia aquest pròxim dimecres 4 de maig amb la conferència ‘La Carabassera: bruixeria i repressió a la Seu d’Urgell del segle XVII’, que anirà a càrrec de Carmen Xammar.

Dimecres 11 de maig tindrà lloc una nova conferència titulada ‘Fèlix d’Urgell, el primer heretge d’Occident’ que oferirà Carles Gascón.

La tercera conferència tindrà lloc dimecres 18 de maig que versarà sobre ‘L’educació pública femenina a la Seu d’Urgell d’ara fa cents anys (1900-1925)’, que impartirà Daniel Fité.

Carmen Xammar bruixeria 3
Carmen Xammar, Lluís Obiols Perearnau i Carlos Guàrdia a la primera conferència de l'11è cicle 'Parlem d'Història / Joan Barrera 

La quarta i darrera conferència del Parlem d’Història d’enguany porta per títol ‘Mil anys de música i músiques a la Seu d’Urgell’, que conduirà Lluís Obiols, que compta amb la col·laboració de l’Associació Orquestra Cadí, en motiu del seu 20è aniversari.

Carmen Xammar bruixeria 4
Carmen Xammar, Lluís Obiols Perearnau i Carlos Guàrdia a la primera conferència de l'11è cicle 'Parlem d'Història / IECAU

Totes quatre conferències tenen lloc a les vuit del vespre a l’Espai Ermengol. Són d’entrada gratuïta. Val a dir però que també es podran seguir pel canal YouTube de l’Espai Ermengol, i quedaran guardades com arxiu audiovisual d’aquest espai museístic per a poder ser visualitzades sempre que es vulgui.