SERVEIS SOCIALS

Càritas d'Urgell presenta un habitatge d’acollida transitòria a la Seu

L'habitatge era un llegat de Maria Mestre Pal a la Parròquia de Sant Ot i donarà resposta a persones que es trobin en situació de màxima vulnerabilitat, mentre no es posen en marxa ressorts per a la seva integració en l’àmbit laboral i/o social.

Caritas d'Urgell 2
photo_camera Imatge de Josep Casanova, director de Caritas d'Urgell, intervenint a l'acte d'aquest dimarts, i de Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell/bisbaturgell.com

Càritas Diocesana d’Urgell ha presentat aquest dimarts, 21 de maig, el projecte d’un pis d’acollida transitòria a la Seu d’Urgell. L'habitatge donarà resposta integral a algunes famílies o persones que es trobin en situació de vulnerabilitat màxima, mentre no es posen en marxa ressorts que permetin la seva integració en l’àmbit laboral i/o social.

L’acte de presentació del pis ha tingut lloc al Centre Sant Ot de La Seu d’Urgell, amb els industrials que han col·laborat en la seva adequació, els voluntaris, donants i responsables de serveis socials de diverses institucions i entitats; i ha estat presidida per Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i President de Càritas diocesana d’Urgell, amb el Director Josep Casanova

Aquest projecte entra en funcionament a la Seu d’Urgell després que ja fa dos anys es va iniciar el mateix tipus de projecte a Balaguer, i d’observar que és una fórmula molt útil en moments de grans dificultats per a les persones. Ara, a partir del mes de juny, entrarà en funcionament aquest pis a la capital de l’Alt Urgell, per tal de donar resposta a les demandes de suport d’urgència de persones o famílies que no poden pagar el lloguer o les despeses de la llar. Aquest tipus de necessitat va en augment any rere any.

El projecte ofereix habitatge d’estada limitada i també suport, formació, gestió social, laboral i emocional a persones/famílies per millorar la situació greu d’exclusió. Els destinataris d’aquest projecte són famílies o persones amb possibilitats reals de millora.

Aquest pis, situat a la Seu d’Urgell és fruit d’una cessió d’ús a 20 anys de la parròquia Sant Ot, d’un llegat rebut de Maria Maestre Pal. Disposa de quatre habitacions i té capacitat per a acollir una o dues unitats familiars. Càritas d’Urgell es farà càrrec de totes les despeses derivades de l’habitatge sempre que la família no les pugui assumir. L’estada a l’habitatge no serà superior a 6 mesos, i aquest període podria ser ampliat de forma excepcional amb una pròrroga de fins a 3 mesos a petició de la persona responsable de l’acollida. Les famílies que hi viuen estaran acompanyades en tot moment per un tècnic responsable del projecte, que també realitzarà funcions de supervisió.