22.05.2022 |
Viure als Pirineus

LA SEU D'URGELL

Les Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià retornen als carrers de la Seu

Com cada any, el Cor de Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell, format per uns 70 cantaires i 14 músics, celebrarà la Pasqua d’aquest 2016 cantant pels carrers de la ciutat els propers dissabte 26 i diumenge 27 de març.

Caramelles2015_1
Cantada de Caramelles.
Les Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià retornen als carrers de la Seu

Les Caramelles, organitzades per la Germandat de Sant Sebastià, compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i de l’escola La Salle de la ciutat. El Cor de Caramelles està dirigit per Lluís Obiols Perearnau i la seva preparació ha anat a càrrec de Sonia Lanau Morales i Rafel Llobet Martí.

Les cantades s’iniciaran dissabte a les 17.30 hores davant de l’Ajuntament i es recorreran els carrers del centre històric de la ciutat. El diumenge, a partir de les 10.00 hores, es reprendran les cantades pels carrers de l’Eixample, amb les parades ja tradicionals a la Cooperativa del Cadí i a la Llar de Sant Josep. A la una del migdia, el cor cantarà davant de la Catedral de Santa Maria amb l’Arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i es finalitzarà la festa cantant al Sant Hospital i al Passeig Joan Brudieu.

El repertori d’aquest any 2016 està format pel vals “Un Cant Festiu” (J. Voltas Viñas), l’havanera “Idil·li Primaveral” (Jaume Planella) i les sardanes “Sota el Mas Ventós” (J. Bonaterra) i “Avui és Pasqua” (Joan Roure). Seguint la dinàmica dels darrers anys, el cor impulsa la consolidació d’un repertori propi, així com la recuperació i difusió d’obres escrites per autors locals.

El Cor de Caramelles, recuperat l’any 1986, és una mostra més de la voluntat que té la Germandat de Sant Sebastià per al manteniment i la promoció de les tradicions i festes populars pròpies de la ciutat.

Les Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià retornen als carrers de la Seu
Comentarios