CAMINS

Camina Pirineus completa la xarxa de camins d’Alàs i Cerc, que s’anirà estenent a tot l'Alt Urgell

Les brigades hi treballen novament des de que es va superar l’etapa més dura del confinament

banderola Artedó Cerc
photo_camera Banderola Artedó Cerc/CCAU

El projecte Camina Pirineus no s’ha aturat en cap moment durant el període de confinament per la crisi de la Covid-19. Els tècnics hi ha continuat teletreballant des del primer dia i les brigades es van reincorporar a la feina, amb totes les mesures de prevenció sanitària, un cop passat el moment més dur de l’estat d’alarma. Com a resultat, d’això, han completat l’adequació i la senyalització de tota la xarxa de camins d’Alàs i Cerc, el primer municipi de l’Alt Urgell a concloure l’entramat d’itineraris. Progressivament s’aniran completant les xarxes de camins de tots els municipis de la comarca.

A partir d’ara, doncs, les persones que vulguin reprendre el contacte amb la natura després del llarg confinament, trobaran tota la xarxa de camins d’Alàs i Cerc a la seva disposició, amb els senders desbrossats i completament senyalitzats en forma de banderoles, pals tutors i elements de marcatge sobre el terreny. Els senyals, col·locats en pals de fusta tractada, són de color groc i donen informació de les diferents connexions, distàncies i temps del recorregut. Aquests indicadors segueixen un model estandarditzat de característiques del camí, l’anomenat mètode Sendif, amb colors homologats a nivell europeu. S’ha fet també un treball de recerca exhaustiu per tal que la toponímia local que figura als indicadors tingui la màxima fidelitat històrica i lingüística.

Camina Pirineus, que s’emmarca en el projecte europeu FEDER, està recuperant antics camins que havien quedat en desús i, paral·lelament, porta a terme diverses actuacions complementàries com ara miradors, itineraris paisatgístics i camins verticals. Tot plegat, amb l’objectiu de dotar l’Alt Urgell de tots els actius necessaris per potenciar l’ecoturisme a la comarca.