PATRIMONI CULTURAL

Cabó celebra les Jornades Europees de Patrimoni 2019

La finalitat de l’acte és donar a conèixer l’exposició permanent sobre el llinatge dels Caboet i el facsímil dels Greuges de Guitard Isarn, (datat entre 1080-1095), un dels documents més antics en llengua catalana.
ESG. SANT SERNI
photo_camera Església de Sant Serni de Cabó

Amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2019, l’Associació d’Amics de la Vall de Caboet organitza una jornada de portes obertes a l’església romànica de Sant Serni de Cabó, el dissabte 12 d’octubre. L’horari de la jornada serà de les 11 del matí a les 2 del migdia i de les 4 de la tarda a les 7 del vespre. L'accés és gratuït.

La finalitat de l’acte és donar a conèixer l’exposició permanent sobre el llinatge dels Caboet i el facsímil dels Greuges de Guitard Isarn(datat entre 1080-1095), un dels documents més antics en llengua catalana.

L’Associació d’Amics de la Vall de Caboet continua commemorant el centenari de la mort de l’erudit,  historiador i membre fundador de l’Institut d’Estudis Catalans Joaquim Miret i Sans. Per aquest motiu és comentarà un dels documents del fons del llinatge de Caboet, cedit per Miret a la Biblioteca de Catalunya. Es tracta d’una donació que fa l’any 1115 Jordana de Caboet, filla de Gebelina i Guitard Isarn, a la canònica agustiniana  de Santa Maria d’Organyà, amb motiu del seu pelegrinatge a Jerusalem.

comentaris