30.06.2022 |
Viure als Pirineus

PATRIMONI CULTURAL

Cabó celebra les Jornades Europees de Patrimoni 2019

La finalitat de l’acte és donar a conèixer l’exposició permanent sobre el llinatge dels Caboet i el facsímil dels Greuges de Guitard Isarn, (datat entre 1080-1095), un dels documents més antics en llengua catalana.
ESG. SANT SERNI
Església de Sant Serni de Cabó
Cabó celebra les Jornades Europees de Patrimoni 2019

Amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2019, l’Associació d’Amics de la Vall de Caboet organitza una jornada de portes obertes a l’església romànica de Sant Serni de Cabó, el dissabte 12 d’octubre. L’horari de la jornada serà de les 11 del matí a les 2 del migdia i de les 4 de la tarda a les 7 del vespre. L'accés és gratuït.

La finalitat de l’acte és donar a conèixer l’exposició permanent sobre el llinatge dels Caboet i el facsímil dels Greuges de Guitard Isarn(datat entre 1080-1095), un dels documents més antics en llengua catalana.

L’Associació d’Amics de la Vall de Caboet continua commemorant el centenari de la mort de l’erudit,  historiador i membre fundador de l’Institut d’Estudis Catalans Joaquim Miret i Sans. Per aquest motiu és comentarà un dels documents del fons del llinatge de Caboet, cedit per Miret a la Biblioteca de Catalunya. Es tracta d’una donació que fa l’any 1115 Jordana de Caboet, filla de Gebelina i Guitard Isarn, a la canònica agustiniana  de Santa Maria d’Organyà, amb motiu del seu pelegrinatge a Jerusalem.

Cabó celebra les Jornades Europees de Patrimoni 2019
Comentarios