02.10.2022 |
Viure als Pirineus

EMERGÈNCIES

El conseller Buch anuncia la creació de la Regió d'Emergències de l'Alt Pirineu

El conseller d'Interior ha participat a la Seu d'Urgell a l'acte d'homenatge i record a Josep Palau, qui fou director dels serveis Territorials d'Interior a l'Alt Pirineu i Aran entre el 2015 i el 2017. 

 

Homenatge Josep Palau
Acte d'homenatge i record a Josep Palau/gencat
El conseller Buch anuncia la creació de la Regió d'Emergències de l'Alt Pirineu

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha anunciat aquest dijous a la Seu d'Urgell el compromís polític del Govern de cara a la creació de la Regió d'Emergències de l'Alt Pirineu. Així ho ha dit en el marc d'una reunió amb l'alcalde de la capital alturgellenca, Albert Batalla, i els presidents dels consells comarcals de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça, la qual s'ha celebrat al parc de bombers de la capital alturgellenca. Buch ha explicat que la trobada ha servit per començar a treballar en aquest projecte i ha volgut deixar clar que els primers passos a dur a terme tindran a veure amb la tramitació necessària per poder-la posar en marxa. En aquest sentit, ha dit que aspectes com ara la seu física on s'haurà d'ubicar aquesta regió es perfilaran més endavant.

El conseller d'Interior ha explicat que un dels objectius de la seva visita a la Seu d'Urgell ha estat el de mantenir una "reunió de treball" amb els representants dels consells comarcals de l'Alt Pirineu, als quals ha anunciat el seu compromís de crear una regió d'emergències específica per aquest territori, seguint els passos que es van dur a terme al seu dia per posar en marxa la Regió Policial del Pirineu Occidental. Buch n'ha defensat la seva necessitat i ha emmarcat el projecte en el desplegament de l'organització territorial en vegueries. 

Buch ha explicat que el projecte per posar en marxa la Regió d'Emergències del Pirineu s'anirà "teixint" en els propers mesos, tot i que ha reconegut que la situació econòmica pot alentir-ne el procés de creació. Pel que fa a la possible ubicació de la futura seu que gestioni el conjunt de la regió, el conseller ha dit que es concretarà més endavant, ja que els primers passos a dur a terme seran els de caire burocràtic.

Homenatge i record a Josep Palau

La sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell ha acollit aquest dijous un acte d’homenatge i record al qui fou director dels serveis territorials del departament d’Interior a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Palau, que ens va deixar a causa d’un infart el febrer de 2017. El conseller d’Interior, Miquel Buch, n’ha destacat “la seva proximitat, senzillesa i honradesa”, així com “el seu gran esperit de servei, treballador i responsable”.  Buch també ha posat de manifest que “persones com ell són les que ens calen en aquest país”.

L’acte també ha comptat amb la presència de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla,  de Rosa Amorós, delegada del govern a l'Alt Pirineu i Aran,del secretari general del departament d’Interior, Brauli Duart, de l’exconseller d’Interior, Jordi Jané, del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo, del director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, del director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, del director del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya, Joan Delort, de la directora de serveis, Sílvia Quesada, del director dels serveis territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, i de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida i Alt Pirineu i Aran, Montserrat Meseguer.  

Josep Palau era el director dels serveis territorials d’Interior a l’Alt Pirineu i Aran des de l’any 2015. Anteriorment havia estat el cap de Servei d’Administració de la Regió Policial Pirineu Occidental.

El conseller Buch anuncia la creació de la Regió d'Emergències de l'Alt Pirineu
Comentarios