CRISI CORONAVIRUS

El brot de coronavirus de l'Hospital de la Seu suma trenta-dos positius i el del Taller Claror, una desena

A la Seu hi ha 14 pacients ingressats, 68 positius confinats a domicili i 245 persones aïllades
dav
photo_camera Centre Taller Claror de la Seu d'Urgell/FS

El Taller Claror de la Seu d'Urgell, segons ha confirmat el Departament de Salut, ha detectat un brot de Covid-19 a la residència. Fonts de Servei Català de la Salut han informat que les persones contagiades, 13 en total, són els 10 usuaris de la residència (tots), i tres treballadores de el mateix servei. Tots ells, han destacat, són positius asimptomàtics i el seu estat de salut és favorable. 

En relació al brot hospitalari de Covid19 detectat la passada setmana fins al dia d’avui s’han detectat 17 pacients afectats (8 dels quals estan ingressats a la Fundació Sant Hospital, 8 més aïllats al seu domicili i una defunció), així com 14 professionals i una estudiant afectats (1 d’ells ingressat a un altre centre, tots asimptomàtics o amb símptomes lleus). Tanmateix hi ha 6 professionals més confinats al seu domicili per ser contactes estrets, amb estudi inicial negatiu.

Avui a l’hospital romanen ingressats 12 pacients per Covid19, després de realitzar un ingrés més les darreres hores. En total hi ha 14 pacients ingressats al centre.  Segons ha informat l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, hi ha 68 positius confinats a domicili (sumen 4 respecte d'ahir) i 245 persones aïllades preventivament (dinou més que en la jornada anterior). L'índex de rebrot baixa 176 punts i està en 1.232 punts (1.408 ahir), i la taxa de reproducció baixa, de l'1.66 de la jornada anterior a 1.56 avui.