CAMINS

La brigada comarcal de l’Alt Urgell recupera més de 70 quilòmetres de senderes i 60 de pistes forestals

La feina l’han portat a terme dins del programa Tremall i Formació del SOC
Camí desbrossat 2
photo_camera L’Alt Urgell recupera més de 70 quilòmetres de senderes i 60 de pistes forestals / CCAU

La comarca de l'Alt Urgell ha dut a terme, gràcies als participants del programa Treball i Formació, una important tasca de manteniment i recuperació de senderes i pistes forestals al llarg de l’any 2022. Gràcies a aquesta intervenció, s'han recuperat més de 70 quilòmetres de senderes i s’ha fet el manteniment de més de 60 quilòmetres de pistes forestals, de tal manera que s’han reobert antics camins i s’ha millorat l'accés a diversos nuclis habitats.

L'objectiu del programa Treball i Formació, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), és el de contractar i formar persones amb problemes d’inserció laboral, per tal de millorar-ne l’ocupabilitat. Des del 2013 el Consell Comarcal de l’Alt Urgell gestiona aquest programa que, a més d’ajudar col·lectius amb dificultats d’accedir a un lloc de treball, promou la comarca millorant l'accessibilitat a zones naturals i rurals, fomentant així el turisme sostenible i la conservació del medi ambient. Per a això, s'han dut a terme tasques de desbrossament, neteja i manteniment tant dels camins com de les voreres de les pistes forestals.

Camí desbrossat
L’Alt Urgell recupera més de 70 quilòmetres de senderes i 60 de pistes forestals / CCAU

El resultat ha estat una millora significativa en la qualitat i seguretat dels camins i pistes, la qual cosa permet els visitants gaudir de la natura d'una manera més còmoda i segura. Des de la comarca de l'Alt Urgell es convida tots els interessats a visitar les senderes i pistes forestals recuperades i a gaudir de la bellesa natural de la zona.

En opinió del president del Consell Comarcal, Martí Riera, “és immens l’esforç que s’està fent per recuperar els antics camins, que es compten per centenars en una comarca tan extensa com la nostra” i ha afegit que “es tracta d’un patrimoni que posem a l’abast de les persones, tant de la comarca com de fora, que sàpiguen apreciar-lo i que tinguin cura de no malmetre’l.”