14.08.2022 |
Viure als Pirineus

Augmenta un 10% les visites a l'Oficina de Turisme de la Seu d'Urgell

El senderisme és l'activitat més demanada per la majoria dels turistes i visitants que venen a la capital de l'Alt Urgell

Turistes a l'oficina turística-Espai Ermengol
Turistes a l'ficina turística-Espai Ermengol.
Augmenta un 10% les visites a l'Oficina de Turisme de la Seu d'Urgell

L'Oficina de Turisme de la Seu d'Urgell, situada a la planta baixa de l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, ha atès un total de 16.300 persones des de l'1 de gener i fins el passat 31 d'octubre. Així, pendents de dos mesos per tancar l'any 2014, es pot afirmar que l'Oficina de Turisme Seu ha obtingut un augment del 10% de visites respecte l'any 2013.

Davant d'aquest volum important de visitants, el regidor de Turisme de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Jordi Pallarès, afirma que “una vegada més les dades ens demostren l'encert d'haver ubicat l'oficina de Turisme Seu al centre històric perquè tant pels turistes que ens visiten com pels propis urgellencs és molt més operativa”. Pallarès hi afegeix al respecte que “pels turistes és ideal la situació de l'oficina perquè el centre històric és la informació que més demanen i pels ciutadans de la Seu també és molt accessible a l'hora d'anar comprar entrades de les diferents activitats culturals que se celebren a la ciutat”.

Segons l'estadística facilitada per Turisme Seu, dels 16.300 visitants que ha rebut durant els primers 10 mesos de l'any, el 36,7% procedeixen de diferents punts de Catalunya, un 23,1% venen d'Espanya, mentre que un 30,1% procedeixen del continent europeu i el 6,6% restant venen d'Amèrica.

Respecte els visitants europeus, el percentatge més alt són els francesos amb un 49,6%, seguits dels alemanys que representen el 25,3% i en tercer lloc els ciutadans holandesos que han estat el 7,6% dels visitants a l'Oficina de Turisme Seu. En menor mesura també s'han atansat fins a l'oficina turistes britànics i austríacs.

Senderisme, l'activitat més sol·licitada

Del total dels 16.300 visitants a l'oficina de turisme, el 61% (13.158 persones) ho han fet per demanar informació sobre la Seu d'Urgell. Les informacions més sol·licitades per part de visitants i turistes han estat les referents a les activitats esportives i de lleure, amb 3.978 consultes: el 42,6% es referien a la pràctica del senderisme per camins de la Seu d'Urgell i 40,07% demanaven per les activitats que es poden practicar al Parc del Segre.

Els visitants també s'han informat sobre les propostes culturals que ofereix la ciutat, amb 3.530 consultes al respecte, de les quals el 67,10% sobre el centre històric i un 11,7% a l'agenda cultural.

La informació sobre allotjaments a la Seu d'Urgell ha obtingut un total de 511 consultes (el 49,7% a hotels i el 23,7% a càmpings), mentre que 1.695 consultes eren sobre restaurants de la ciutat (35,2%) i altres adreces de serveis (18%).

Cal remarcar també que al voltant d'unes 3.000 persones s'han acostat fins a l'oficina de turisme de la Seu per comprar entrades dels diferents espectacles que s'han celebrat a la ciutat, així com per formalitzar inscripcions d'activitats obertes a la participació ciutadana.

Augmenta un 10% les visites a l'Oficina de Turisme de la Seu d'Urgell
Comentarios