Ampic Gastrobar: nou projecte, l'essència de sempre

En temps de canvi cal prendre decisions. Si una cosa bona ens ha portat aquesta estranya situació ha estat molt de temps per reflexionar, per veure què estàvem fent, com ho estàvem fent i què podíem fer. I això és el que els ha passat al Gerard Arimon i la Maria Martí, que fins ara estaven al restaurant 3Portes, i que ara engeguen un nou projecte a la Seu d'Urgell, l’Ampic Gastrobar, que obre les portes aquest dimecres dia 10 de juny.
foto_repor
photo_camera La Maria i el Gerard, al nou establiment de la Seu d'Urgell, l'Ampic Gastrobar.

Es podria pensar que potser no és el millor moment per fer canvis, per arriscar-se, però els dos estan d’acord que ara és el moment d’un nou inici però sense perdre l’essència, perquè com diu sempre en broma la Maria “no he canviat ni de cuiner ni de marit”, o sigui que la qualitat dels plats és la mateixa, sinó millor, perquè han tingut molt de temps per pensar noves propostes que puguin agradar a una clientela cada cop més fidel.

La nova proposta canvia d’ubicació, ara al carrer Josep de Zulueta, 31, en un local una mica més gran que el que fins ara regentaven i que els permetrà també oferir una de les grans novetats de l’Ampic, el servei de cafeteria als matins. Una idea que sempre havien tingut en ment i que com explica el Gerard “la pandèmia ha accelerat” ja que els temps d’incertesa que venen “requereixen ampliar el ventall d’opcions que oferim als clients per assegurar la viabilitat d’un projecte personal que va començar gairebé fa quatre anys quan ens vam establir a la Seu d’Urgell”. Els esmorzars seran variats, tan dolços com salats, d’elaboració pròpia i amb la idea de satisfer tots els gustos, amb els pastissos casolans que fa el Gerard o bé els entrepans, des dels més clàssics a algun més atrevit.

La carta continuarà amb els seus plats característics com les braves, les croquetes de calamarsons amb tinta o el pop amb parmentier de patata o les coques de pa de vidre, per citar-ne només alguns, però també hi haurà canvis.

foto_repor1

Però que ampliïn l’horari amb el servei de cafeteria no vol dir que deixin de banda el que fins ara els ha distingit, els menús diaris de migdia, i la carta dels caps de setmana. “Els menús de migdia cada cop estan més consolidats i amb una clientela fidel a la qual volem continuar oferint el mateix producte de qualitat” explica la Maria. I això vol dir seguir amb la proposta d’uns plats casolans, sans i amb diverses opcions, també aptes per a celíacs, vegetarians i vegans. I aquí arriba la següent novetat que ofereix l’Ampic: el menjar per emportar. També era una idea que fa temps que els ballava pel cap, i que, un cop més, la crisi sanitària ha accelerat, tal com explica el Gerard “molts cops ens ho havien demanat però mai trobàvem el moment, ara som conscients de la nova situació i per això ens hem proveït de tot el necessari perquè els nostres clients puguin endur-se el menjar en bones condicions a casa, a la feina o allà on vulguin”.

La carta continuarà amb els seus plats característics com les braves, les croquetes de calamarsons amb tinta o el pop amb parmentier de patata o les coques de pa de vidre, per citar-ne només alguns, però també hi haurà canvis. “Els gairebé tres mesos de tancament m’han servit per provar noves propostes que incorporarem a la carta” ha explicat el Gerard, fent que cada cop derivi més en una carta més compartir amb platets i tapes variades i amb racions “marca de la casa”.

Comença una nova etapa, “que afrontem amb molt respecte però també amb il·lusió, i amb l’esperança que la crisi sanitària no estronqui un projecte vital i laboral en què hem dipositat molts esforços” explica la Maria. De ganes de treballar i tirar endavant no els en falten. Per això ara els podreu trobar a l’Ampic, de dimarts a dissabte a partir de les vuit del matí i fins que s’acabi el servei de migdia, a més de les nits de divendres i dissabte.

foto_repor2