Alt Urgell Fibra, telecomunicacions amb valor afegit

Dos joves van crear, l’any 2015, l’operadora de telecomunicacions Alt Urgell Fibra per donar un servei de fibra oberta i de comuns a les empreses i particulars de l’Alt Urgell. En poc temps, i amb molt esforç, aquests dos emprenedors, el Javier Gracia i el Josep Guàrdia, han superat els objectius que es van fixar inicialment i ja donen servei a més d’un centenar d’empreses i veïns.

44198846_896164397239869_2130026203669594112_n
photo_camera Un treballador instal·lant la fibra òptica en un petit poble del Pirineu.

La seva filosofia passa per donar “un valor afegit tant a les empreses com als particulars i facilitar l’accés a la fibra òptica a tothom i a tots els racons del territori”. Per fer això han impulsat un projecte col·lectiu a partir de la Fundació sense ànim de lucre Guifi.net que gestiona infraestructures de telecomunicacions arreu de Catalunya, oberta a tothom, lliure, neutral i transparent en la gestió, en la qual la fibra pertany als mateixos usuaris. La Xarxa de Comuns Guifi.net és una iniciativa ciutadana en el món de les telecomunicacions.

Moltes empreses de l’Alt Urgell han confiat en aquests dos joves i això els satisfà enormement. “Poder comptar amb el suport d’algunes de les principals empreses locals, per nosaltres, ha estat i és molt important”. “Ens hem guanyat la confiança dels primers clients, hem anat sumant, sempre amb molta tranquil·litat, fent les coses ben fetes i així volem continuar”. 

Van començar a la Seu d’Urgell i fins a dia d’avui ja han fet arribar la fibra òptica a Arfa, Montferrer, Aravell, el Pla de Sant Tirs, Adrall i el Balcó del Pirineu. I estan buscant noves solucions per arribar a la Parròquia d’Hortó, Calvinyà i Alàs. Ara, a més a més de la fibra òptica, també han creat la marca pròpia Pirineus Mòbil per tal de seguir oferint la millor tecnologia i un servei de proximitat als seus clients.