22.05.2022 |
Viure als Pirineus

Ajuts per a rehabilitar el centre històric de la Seu d'Urgell

S’han atorgat un total de 17 ajuts de les 18 sol·licituds presentades.

Porxos carrer Major 1 (1)
Els porxos del carrer Major de la Seu.
Ajuts per a rehabilitar el centre històric de la Seu d'Urgell

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha atorgat un total de 35.158,56 euros en ajuts per a la rehabilitació i repintar porxos i façanes d’edificis del carrer Major i del carrer dels Canonges de la ciutat. De les 18 sol·licituds presentades per optar a aquestes subvencions, el Consistori urgellenc ha atorgat un total de 17 ajuts per aquest concepte.

Recordem que la convocatòria d’aquestes subvencions que es va obrir el passat mes de setembre comptava amb una partida pressupostària de 50.000 euros.

La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, afirma que amb l’atorgament d’aquests ajuts “l’Ajuntament de la Seu d’Urgell fa una aposta ferma per ajudar a conservar la part exterior d’un dels elements més representatius de la nostra ciutat, com són els porxos del carrer Major, així com també les façanes dels edificis del centre històric”.

Recordem que, tal i com preveuen les bases d’aquesta convocatòria de subvencions, els ajuts atorgats cobreixen un màxim del 60% del pressupost de la rehabilitació i pintura de la façana. Aquest ajut pot arribar fins al 85% del total del cost de l’actuació si es realitza amb industrials de la Seu d’Urgell. L’import màxim de la subvenció és de 2.000 euros si l’edifici té una única façana, i de 3.000 euros si en té més d’una.

Ajuts per a rehabilitar el centre històric de la Seu d'Urgell
Comentarios