La Seu celebra actes commemoratius del Dia Contra la Violència de Genère

Destaca la jornada tècnica sobre 'Joves i violència de gènere' que tindrà lloc dilluns 24 de novembre al CETAP

Un any més, la Seu d'Urgell celebra un seguit d'actes per commemorar el Dia Contra la Violència de Gènere que té lloc cada 25 de novembre. Enguany és l'Oficina Jove de l'Alt Urgell qui lidera la commemoració d'aquesta diada, organitzada pel Consorci d’Atenció a les Persones, amb l'objectiu de conscienciar als i les joves, col·lectiu susceptible de patir violència que en aquesta franja d'edat no es percep com a tal.
 
La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’ajuntament de la Seu i representant del Consorci d’Atenció a les Persones, Anna Vives, ha expressat que “malauradament és una data que cal seguir commemorant; esperem que la feina de sensibilització i conscienciació que s’està duent a terme des d’administracions i entitats, vagi causant l’efecte necessari per eradicar aquesta tan reprovable conducta”. “Aquest any, ha afegit Vives, hem cregut important incidir en la població més jove, ja que en ocasions viu com a normals situacions que no ho són en absolut. Cal treballar perquè les generacions futures detectin d’entrada aquestes situacions i les rebutgin amb total fermesa”.
 
En aquest sentit, l'Oficina Jove de l'Alt Urgell, conjuntament amb el Consorci d'Atenció a les Persones i el Servei d'Intervenció Especialitzada, han organitzat una jornada tècnica titulada 'Joves i violència de gènere' que es realitzarà el dilluns 24 de novembre al CETAP-Telecentre de la Seu d'Urgell. La jornada està adreçada a aquelles persones que treballen amb joves per dotar-los d'eines i recursos per abordar la violència entre les persones joves. Tothom que hi estigui interessat por dirigir-se i demanar informació a l'Oficina Jove, fins el dijous 20 de novembre.
 
Del 24 al 28 de novembre, també es pot trobar material informatiu de la campanya 'Estimar no fa mal', a la mateixa Oficina Jove de l'Alt Urgell.
 
Dimarts 25 de novembre, a les 12 del migdia, RàdioSeu emetrà l'entrevista a Sílvia Mota, psicòloga del Servei d'Intervenció Especialitzada, que parlarà sobre aquest tema.
 
D'altra banda, fins el 30 de novembre es poden visitar dues exposicions a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell: 'Una literatura pròpia: dones escriptores a través de la història' i 'Contes no sexistes'.
 
A més a més, a partir del 24 de novembre es pot trobar tant al Consorci d'Atenció a les Persones, com a l'Oficina Jove, com a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i al Consell Comarcal a l'Alt Urgell la revista d'Igualtat contra la Violència de Gènere.