Acord per millorar l'accés de fronterers al mercat laboral Andorrà

L'Ajuntament de la Seu agraeix al Govern d'Andorra la creació d'una quota laboral específica per a fronterers 

Frontera Espanya- Andorra
photo_camera Frontera Espanya- Andorra

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha agraït al Govern d'Andorra la decisió d'establir quotes específiques per als fronterers en els reglaments de quota laboral aprovats pel Consell de Ministres del Principat d'Andorra.

Aquesta regulació desglossada a la pràctica suposarà que del total del quota laboral que preveu el Govern, n'hi hagi una part específica per als fronterers, és a dir, persones que treballaran al Principat però viuen i pernocten fora d'Andorra.

Batalla ha explicat que "amb aquesta decisió de fer una regulació desglossada de quota es visualitzen i milloren les oportunitats laborals per a fronterers. La nostra intenció és ajudar tant com puguem a reduir l'atur a la Seu i al nostre territori", ha afegit Batalla. L'alcalde urgellenc ha relatat que feia uns mesos que es mantenien converses amb el Govern andorrà, concretament amb el Ministeri de Justícia i Interior i que "han observat sempre una bona disposició a trobar una solució raonable que afavorís els interessos de les dues parts.

Les dades concretes de la quota específica per a fronterers, que se situarà al voltant de les 150 places entre quota temporal i prorrogable, es publicaran en els propers dies al BOPA (Butlletí Oficial del Principat d'Andorra). Els ciutadans interessats en aquesta qüestió poden adreçar-se a l'Oficina de Treball de la Generalitat de la Seu d'Urgell.