Opinió

La solitud

Fa uns dies un lector i oient, em va proposar escriure sobre "El malentès de la solitud”, així ell ho va anomenar.  

Crec que no vaig mal encaminada, si considero que es refereix a la solitud com un malentès, pel fet que vivim en una societat en la que hem de tenir constantment persones al nostre voltant, ja que si no és així, es considera de forma generalitzada que no estem bé o que ens manca quelcom per estar bé o per estar millor.  

En diverses de les meves aparicions en xarxes socials, he dit que “Som la nostra millor companyia” és a dir, que tu mateix/a ets la teva millor companyia. Som molt bona companyia per nosaltres mateix@s, així ho he comprovat en el meu cas de primera mà. Ara bé; Què ocorre, quan així no ho considerem? Quin és el motiu pel qual els éssers humans creiem que hem d’estar sempre acompanyats/es per estar bé i per estar a gust? 

Durant aquestes festes nadalenques, hi ha persones que han estat envoltades de moltes altres persones, amistats, família, companys/es de feina... Rebem molts estímuls externs, i tot això cal assimilar-ho, processar-ho, digerir-ho. Algunes d’aquestes persones estan encantades amb aquest ritme d’activitat social, encara que d’altres preferirien menys intensitat de relacions. Algunes altres passen dies assenyalats en solitud, i està bé sempre que així ho hagin decidit, i està encara més bé si saben estar a gust en solitud.  

Cadascú té un grau de necessitat d’acompanyament diferent. Si aquest grau és molt alt, serà bo tenir la opció d’estar molt acompanyats/es. Si aquest grau és més aviat baix, procurem rebaixar la intensitat d'intercanvi de temps amb moltes persones. Hem de conèixer-nos i cercar allò que més ens convé i que més bé ens va. Dir sí o dir no a estar amb altres, i això ho descobrirem passant temps amb nosaltres mateix@s.  

Per les persones que es sentin saturades, ja que m’han arribat ja testimonis d’aquest tipus, us convido a reflexionar el per què i mirar de trobar la mesura justa per cada un/a de vosaltres, doncs no es aconsellable que ens forcem a interaccionar socialment.  

Espero que hàgiu gaudit d´unes festes agradables. Us desitjo un altre tram de recorregut en la vostra gestió emocional per a aquest 2023 que ens permeti a tots i totes estar menys encallats. 

fbfcoach.com