Viure a la natura, un anhel que esdevé una oportunitat per al món rural

Les Nacions Unides calculen que dues terceres parts de la població mundial viurà en ciutats el 2050. Aquesta tendència acaba però de tenir un fre sobtat: la dificultat de viure el confinament en un pis de ciutat  està provocant ara el repoblament de zones rurals. Una de les comarques més beneficiades n’és la Cerdanya on trobar un pis de lloguer és una tasca pràcticament impossible a dia d’avui.
dona-natura-e1493375285488-900x600
photo_camera Vital Cerdanya és una manera de viure a la natura.

Escoles rurals com la ZER Baridà-Batllia que està formada per les escoles de Prats, Prullans, Martinet i Lles han tingut un increment d’inscrits de més del 30% i s’espera que encara hi pugui haver noves incorporacions a l’inici del curs.

Les perspectives d’uns mesos amb possibles rebrots i el fantasma latent d’un nou confinament fan que l’ideari de viure a la natura sigui anelhat per una gran quantitat de gent que viu en l’àmbit urbà.

El teletreball, sens dubte està ajudant a obrir la possibilitat de viure fora de la ciutat. L’empresa turística Cerdanya Ecoresort hi va veure una gran oportunitat i l'u de juliol va obrir un espai de coworking que ha estat des de llavors en plena ocupació. En un moment en què el sector turístic està vivint la pitjor de les crisis des de la seva existència, hi ha empreses com el Cerdanya Ecoresort que es reinventa i acaba de llançar un nou producte anomenat Vital Cerdanya, que permet fer llargues estades per tal d’aprendre a mantenir un estil de vida saludable, autèntic i més respectuós amb el medi ambient. 

Vital Cerdanya és una manera de viure a la natura que permet compaginar la vida amb el treball i l’oci o tenir una jubilació activa. Tenir el teu propi hort o fer de voluntari en una finca de permacultura, estar acompanyat per un assessorament de vital coaching per aprendre nous hàbits de vida saludables, amb xerrades i tallers, activitats que t’apropen a la natura com ara  excursions guiades i banys de bosc, tenir accés a productes locals i ecològics o utilitzar els serveis del centre de benestar del Cerdanya Ecoresort són alguns dels avantatges d’aquest  producte innovador. Una manera de viure una etapa de la teva vida a la muntanya que pot semblar un luxe però que moltes vegades equival al preu del lloguer d’un pis en una ciutat.

Vital Cerdanya és una manera de viure a la natura que permet compaginar la vida amb el treball i l’oci o tenir una jubilació activa. Tenir el teu propi hort o fer de voluntari en una finca de permacultura, estar acompanyat per un assessorament de vital coaching per aprendre nous hàbits de vida saludables

Darrera de cada crisi hi sol haver moltes dificultats però també hi ha noves oportunitats com les que s’obren en el món rural en general i en els petits pobles en concret, per tal de recuperar la població que inexorablement han anat perdent durant els darrers cent anys.