Cent anys del refugi de la Colomina

El proper diumenge 24 de setembre se celebraran els 100 anys de la casa Keller, actual refugi de Colomina, i es presentaran les obres de millora que s'han dut a terme aquest darrer any a les seves instal·lacions

RefugiColominaFEEC6
photo_camera Una imatge del refugi de Colomina

L’arribada de les hidroelèctriques a la Vall Fosca va comportar la construcció de diferents edificis singulars que han acabat convertint-se en patrimoni del territori. Un d’aquests edificis es va construir al costat del llac de la Colomina i va rebre el nom de l’enginyer suís que dirigia les obres, ‘Keller’. La casa ‘Keller’ es converteix en el nou refugi de Colomina a partir de l’any 1973 després d’una cessió per la seva explotació per part de FECSA (actualment integrada en el grup Endesa) propietària de l’edifici, a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

IMATGE CEDIDA PEL FONS HIST„RIC D'ENDESA - IMPRESCINDIBLE CITAR FONT

El refugi de Colomina passa a ser un referent emmarcat dins del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici. El refugi de Colomina s’estableix com un dels punts emblemàtics i icònics de l’excursionisme català des de la seva posada en marxa. Anualment més de 3.500 persones fan nit en un dels refugis més visitats que gestiona la FEEC.

RefugiColominaFEEC5

RefugiColominaFEEC6

Un Refugi del Segle XXI

El refugi de Colomina (2.395 m), a la capçalera de la Vall Fosca, ha vist aquest darrer any com es realitzaven les obres d’adequació i millora que han reformat notablement l’equipament. Amb aquesta actuació el refugi ha millorat en comoditat i espai, tant per als usuaris com per als guardes, ja que s’ha ampliat l’espai de la cuina i el menjador. El nombre de dutxes i lavabos també s’ha augmentat, adequant-lo així a les necessitats reals del refugi, que havien quedat desfasades. A la planta superior s’han ampliat els dormitoris, amb l’objectiu de tenir una major amplitud d’espai i també s’ha reformat l’escala interior per tal de millorar les condicions d’ús i de seguretat dels excursionistes.

RefugiColominaFEEC3

RefugiColominaFEEC1

RefugiColominaFEEC2

RefugiColominaFEEC7

comentaris