El Parc Nacional d'Aigüestortes vol reactivar la Comissió del Trànsit

Asfaltar la carretera d'accés al sector de Sant Maurici és una de les principals actuacions previstes pel 2017.

Imatge general de la parada dels taxis d'Espot per pujar a Sant Maurici, al Parc Nacional. Imatge del 14 d'abril del 2017. (horitzontal)
photo_camera Imatge general de la parada dels taxis per pujar a Sant Maurici, al Parc Nacional.

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici vol reactivar la Comissió del Trànsit amb l'objectiu de millorar el funcionament de taxis que operen al Parc. D'aquesta comissió de treball en formaran les Associacions de Taxistes d'Espot i la Vall de Boí, representants del Patronat del Parc i membres dels Ajuntaments d'Espot, Vall de Boí i ajuntaments de l'àrea perifèrica a més de representants d'entitats de conservació de la natura i d'excursionistes. Aquest grup de treball ha de vetllar per buscar millores per aquest sector entre les quals destaquen millorar la imatge corporativa dels taxis o confeccionar uns horaris fixos. Seran els taxis d'Espot els que es veuran beneficiats per una de les actuacions previstes pel 2017, asfaltar la carretera d'accés al sector de Sant Maurici (Pallars Sobirà).

El total del pressupost de despesa pel 2017 és de 2.632.002,55. A més de l'asfaltat de l'accés a Sant Maurici, destaquen com a gestió activa del Parc; adequació de la pista forestal de Serra del Rei, el projecte POCTEFA-GREEN 'Protegir i millorar la qualitat dels ecosistemes lacustres i torbosos del Pirineu'.

Pel que fa a planificació pel 2017 destaca: la tramitació i aprovació de la quarta Revisió del Pla Bàsic de Prevenció d'Incendis Forestals, la redacció del Pla d'autoprotecció del Parc Nacional d'acord amb la nova llei de Parcs Nacionals i la implantació del Pla de foment del turisme de natura als espais naturals protegits de Catalunya.

Destaca també de les actuacions pel 2017 l'assistència tècnica per Reserva de la Biosfera, l'assessorament i informe per l'obtenció de la Certificació Starlight, la voluntat d'assolir els objectius EMAS i de la Q de Qualitat, l'assistència tècnica per la declaració de bé d'interès arqueològic i la consolidació del node de LTER Aigüestortes.