La mobilitat del pont del Pilar es concentrarà en les vies d'accés a la muntanya

Es preveu que uns 500.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona durant aquests dies i es podran registrar retencions especialment a la C-16, la C-17, la C-14 i l’N-145 d’accés a Andorra. Un total de 1.648 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per mantenir la seguretat de les carreteres.

Frontera Espanya - Andorra
photo_camera Es preveu una entrada important de vehicles per la frontera de la Farga de Moles.

El Servei Català de Trànsit (SCT), amb la col·laboració i suport de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, estableix un dispositiu especial de trànsit a partir de les 15.00 hores d’aquest divendres 9 d’octubre i fins a les 24.00 hores del dilluns 12 d’octubre, amb motiu de la festivitat del Pilar. Enguany el 12 d’octubre serà dilluns, fet pel qual es despleguen aquestes mesures especials de cara a un llarg cap de setmana de tres dies de festa.

L’objectiu de l’activació del dispositiu és el de minimitzar les possibles complicacions viàries en una operació sortida en què es preveu que uns 500.000 vehicles es mobilitzin des de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les 15.00 hores de divendres 9 d’octubre i les 15.00 hores de dissabte 10. Les previsions de l’SCT també indiquen un intens retorn de vehicles al llarg de la tarda del dilluns 12 d’octubre entre les 12.00 i les 24.00 hores.

Aquest pont del Pilar suposa una operació especial de transició definitiva entre les retencions habituals de l’estiu, que es concentren cap a zones costaneres, i les pròpies de l’hivern, cap a destinacions de muntanya, on es preveu que hi hagi una major afluència. Es calcula que la C-16, la C-17 i la C-14, junt amb l’N-145 d’accés a Andorra, seran les vies amb més volum de trànsit. També es podrien registrar aturades a l’AP-7 nord, especialment entre la Roca i Sant Celoni.

Previsió de dies, horaris i vies amb més mobilitat

Segons l’anàlisi de les dades de l’històric de l’SCT es pot establir que les franges horàries en les quals es preveu més conflictivitat durant la sortida són la tarda del divendres (de 18  a  21 h) i dissabte al matí (de 10.30 a 14.30 h). El retorn es concentrarà principalment dilluns, 12 d’octubre, a la tarda (de 18 a 21.30 h).