09.12.2022 |
Viure als Pirineus

Comença una nova edició de la Ruta del Formatge

Amb la visita guiada a la formatgeria artesana Mas d'Eroles d'Adrall. L'activitat s'iniciarà a les 10 del matí des de l'Espai Ermengol. La inscripció és gratuïta.
ruta formatge 2015
El programa de la Ruta del Formatge.
Comença una nova edició de la Ruta del Formatge

La ruta començarà a les 10 del matí a l'Espai Ermengol on els participants rebran una breu explicació de la història del territori a través del formatge, també es projectarà un audiovisual informatiu sobre la història i el procés de producció de la Cooperativa Cadí i es degustarà productes amb Denominació d'Origen Protegida (DOP), formatges i mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya.

En acabar, en cotxes particulars, els participants es traslladaran fins a Adrall per visitar la formatgeria de Mas d'Eroles.

Per poder participar en aquesta ruta cal fer una inscripció prèvia trucant a Turisme Seu (973 35 15 11) o a Turisme Alt Urgell (973 35 31 12). La inscripció és gratuïta.

Ruta dels Formatges 2015

Aquesta nova ruta consisteix en la visita de sis formatgeries artesanes de l'Alt Urgell des d'aquest mes de maig i fins el mes d'octubre. Cada mes se'n visitarà una amb l'objectiu de donar a conèixer aquest producte agroalimentari del nostre territori i els seus productors, per tal de donar-li el valor que es mereix.

La següent ruta serà la que ens portarà a la formatgeria artesana Serrat Gros, d'Ossera, el diumenge 26 de juny.

Pel diumenge 26 de juliol està programada la sortida a la formatgeria artesana Baridà, de Bar.

El 23 d'agost es visitarà la formatgeria artesana Castell-llebre, de Castell-llebre.

També es visitarà la formatgeria artesana L'Oliva, d'Oliana, el diumenge 20 de setembre. I tancarà aquesta nova edició de la Ruta del Formatge la visita a La Reula el diumenge 25 d'octubre.

Recordem que la Ruta del Formatge s'emmarca dins la programació de Les Rutes Guiades a la Seu d'Urgell i comarca.

Aquest dissabte, visita infantil a la Torre Solsona

D'altra banda, recordem que aquest dissabte, 23 de maig, dins del cicle 'Parlem d'Història' l'Espai Ermengol ha organitzat una visita infantil per tal de fer conèixer als nens i nenes urgellencs la Torre de Solsona, monument històric de la ciutat i un dels deu escenaris de la Ruta 1714.

L'activitat s'iniciarà al mateix Espai Ermengol, a dos quarts de sis de la tarda, on es farà una breu visita a la planta dedicada al General Moragues amb l'objectiu de contextualitzar la visita que tot seguit es farà tant al Castell de Ciutat com a la Torre Solsona. La sortida, que es farà a peu, serà dirigida per la guia turística Pilar Aláez.

Comença una nova edició de la Ruta del Formatge
Comentarios