DADES ACTUALITZADES COVID19 (29 MAIG)

Vuit nous contagiats per coronavirus en les darreres 24 hores a l'Alt Pirineu i Aran

Des de fa més d'un mes es manté la xifra de 30 morts, 21 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 3 més no classificats.
Hospital de Cerdanya 1
photo_camera Professionals sanitaris de l'Hospital de Cerdanya/HdC

El Departament de Salut ha informat que aquest divendres dia 29 de maig, a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran s'han comptabilitzat 403 casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia, vuit més que el dia anterior. També es manté, des del 18 d'abril, fa més d'un mes, la xifra de 30 morts, 13 en hospitals, 7 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 8 més no classificats. A les residències de gent gran s'han registrat 80 positius. Les altes hospitalàries acumulades han estat 173, les mateixes que ahir.

Hospital de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que "a l’hospital de la Seu seguim sense pacients ingressats per COVID19 ni pendents de resultats ". Pel que fa a l'àmbit de l'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega ha informat que "els companys de primària van diagnosticant casos cada dia, avui 2 més. Són els pacients que controlen aïllats a casa, avui són 86: 14 són casos confirmats, 29 sospites i 43 contactes sense símptomes; ja s'ha donat l'alta a 336 persones, 3 més que ahir. El virus el tenim encara a la Seu".

Alt Pirineu

A l’Alt Urgell el nombre de contagis és de 75, de sospitosos 698 i de morts per coronavirus 6. A la Cerdanya i al Pallars Sobirà no hi ha hagut de moment cap defunció, amb 64 i 18 casos positius i 356 i 247 de sospitosos respectivament. Mentre que al Pallars Jussà es comptabilitzen 17 morts amb 112 contagiats i 808 sospitosos i a la Vall d'Aran 123 casos d'infectats i 377 sospitosos i 6 morts. I a l'Alta Ribagorça s'ha constatat 12 contagis, 127 sospitosos i una mort. 

Catalunya

El Departament de Salut informa que fins ara a Catalunya hi ha hagut un total de 66.545 casos positius acumulats de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. 

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 4.064 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 164.

A més, 2.143 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 37.892 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 13.898 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Són un total de 12.241 persones fins ara, amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 6.690 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 3.965 a una residència i 778 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

Aquestes dades estan disponibles a l'apartat dels mapes interactius de Dades Actualitzades SARS-COVID-19 que ha dissenyat l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a partir de les dades del registre RSAcovid19 del Departament de Salut.