INSTITUCIONS

Vuit alcaldes pirinencs al Consell de Governs Locals de Catalunya

El Consell de Governs Locals es reactiva després de set anys
Consell de Governs Locals
photo_camera Constitució del Consell de Governs Locals al Saló de Cent / govern.cat

El Consell de Governs Locals s’ha reactivat després de set anys d’inactivitat i ha celebrat aquest dimarts la seva sessió constitutiva al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, presidirà aquest òrgan estatutari format per cent alcaldes i alcaldesses de Catalunya i que representa el món local davant el govern i el parlament. 

“Convenia reactivar el Consell de Governs Locals per donar veu a tots els municipis, per ser un fòrum del municipalisme, per ser un Parlament dels pobles i les ciutats, i també àgora del municipalisme”. Amb aquestes paraules la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha destacat la importància que avui s’hagi reactivat el Consell de Governs Locals. El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha estat l’escenari de constitució de l’ens creat el 2011 però que va deixar de funcionar el 2015. Un centenar de representants del món municipalista formen el Consell.

Vilagrà ha recordat que el Consell de Governs Locals és un òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat. “És una eina, per a nosaltres el Govern de la Generalitat, estratègica però també d’equilibri territorial que evidentment escoltarà amb atenció, amb respecte, el que ens dieu i dotarà dels recursos i les eines que faci falta per tirar endavant aquesta reactivació”, ha apuntat.

Els representants de l'Alt Pirineu i Aran al Consell de Governs Locals

Vuit alcaldes i alcaldesses pirinencs formen part del Consell de Governs Locals a prroposta dels partits polítics. Junts per Catalunya ha designat a l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, al de Rialp, Gerard Sabarich, i a l’alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta; ERC ha triat a l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, i l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases -que també ha estat elegida membre de la Comissió Permanent de l’ens-; el PSC, ha elegit a l’alcalde de Vielha e Mijaran, José Antonio Serrano i a l’alcaldessa d’es Bòrdes, Rosa Maria Mirat; i la CUP, a l’alcaldessa de Cava, Gissela Sellés.

comentaris