28.01.2022 |
Viure als Pirineus

PATRIMONI

Vols aprendre a construir murs de pedra seca?

La formació es realitzarà durant un cap de setmana, a càrrec d’Artur Soria, i es reconstruirà part d’un mur de pedra seca esllavissat al camí de Llagunes a Freixa, dins de la Vall de Siarb.

Curs pedra seca
Imatge dels participants a un curs de pedra seca al Pallars/Marques de Pastor
Vols aprendre a construir murs de pedra seca?

La tècnica de la pedra seca és una tècnica mil·lenària àmpliament utilitzada a tot el Pirineu; tant per construir bancals, camins, mitjançant els materials que es troben en la zona i encaixant les pedres sense utilitzar cap tipus de material extra que les uneixi.

Conèixer aquesta tècnica és important tant pel seu valor en sí, com per reconstruir i reparar les parets que cauen i es volen mantenir. Al novembre del 2018, l’art de la pedra seca es va incloure a la Llista Representativa de Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco.

La formació es realitzarà durant un cap de setmana, de la mà d’Artur Soria, mestre en paret de pedra seca, i es reconstruirà part d’un mur de pedra seca esllavissat en el camí de Llagunes a Freixa, dins de la Vall de Siarb. 

Et perdràs l'oportunitat d'aprendre una tècnica mil·lenària declarada Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO? El curs és gratuït i cal inscripció prèvia al Refugi de la Vall de Siarb 25566 Llagunes (Soriguera), al 📞 649 25 o al correu electrònic [email protected]

Vols aprendre a construir murs de pedra seca?
Comentarios