DADES ACTUALITZADES COVID19 (25 ABRIL)

Cinc nous casos positius i cent setanta-dues altes hospitalàries a l'Alt Pirineu i Aran

Des de l'inici de la pandèmia s'han comptabilitzat 30 defuncions per coronavirus
Infermeres Hospital Comarcal del Pallars bis
photo_camera Personal sanitari de l'Hospital Comarcal del Pallars/HCP

El Departament de Salut ha informat, aquest divendres dia 25 d'abril, que a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, hi ha 333 casos positius registrats, cinc més que ahir, i 789 casos sospitosos. També es manté, des del 18 d'abril, la xifra de 30 morts, 23 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 1 més no classificat. A les residències de gent gran s'han registrat 73 positius i 57 sospitosos. Les altes hospitalàries han estat 172, 4 més que ahir i 10 més que abans d'ahir..

En els seus darrers comunicats, el Departament de Salut ja no actualitza el nombre d'ingressats als centres hospitalaris de l'Alt Pirineu i Aran.

Hospital de la Seu

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que " a l’hospital de la Seu seguim estables amb 2 pacients ingressats COVID19 evolucionant bé a planta i cap pacient pendent de resultat. Avui no s’ha donat cap alta ni fet cap trasllat, i tampoc hem de lamentar cap decés". L'alcalde Fàbrega també ha informat que en l'àmbit d'influència del CAP de la Seu "ara mateix estan aïllades 213 persones, de les quals 38 són casos confirmats, 97 sospites i 78 contactes sense símptomes i ja s'han donat d'alta 104 persones. Acumulats s’han aïllat al domicili 45 casos confirmats positius, 133 sospites i 139 contactes (total 317)."

Catalunya

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 48.273 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 97.922 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalaripositiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 5.613 persones.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.785 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 866.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 7.885 són professionals sanitaris, mentre que 5.696 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 27.379 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 9.794 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 19.421 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 9.646 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 2.772 han mort a una residència, 110 a un centre sociosanitari i 557 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.

comentaris