Viaplana, president d'ERC a l'Alt Pirineu, ocuparà el quart lloc de la llista al Parlament

La candidatura d'ERC per la circumscripció de Lleida anirà encapçalada per Meritxell Serret, de Vallfogona de Balaguer i fins ara consellera d'Agricultura. Francesc Viaplana, president d'ERC a l'Alt Pirineu, ocuparà el quart lloc de la llista al Parlament, amb opcions reals de sortir elegit diputat

El President de la Federació Regional d'ERC a l'Alt Pirineu i portaveu a l'ajuntament de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, ocuparà el quart lloc a la llista electoral del 21-D per la circumscripció de Lleida, amb opcions reals de sortir elegit diputat al Parlament de Catalunya. Així ho va acordar ahir el Consell Nacional de la formació republicana que va aprovar les candidatures per a les eleccions al Parlament del 21 de desembre. Els tres primers llocs seran per a Meritxell Serret, fins ara consellera d'Agricultura; l'actual diputat i alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, i per la professional de la salut i de l'INEFC de Lleida, Gemma Espigares.

Tots els consellers i conselleres a les llistes

ERC incorporarà a les seves llistes tots els seus consellers destituïts que estan a la presó o desplaçats a Bèlgica. Així, Raül Romeva serà el número 3 de la llista per Barcelona, just per darrere d’Oriol Junqueras i Marta Rovira. Dolors Bassa serà la cap de llista per Girona i Meritxell Serret encapçalarà la llista per Lleida. A la candidatura per Barcelona també hi tindran un lloc Carles Mundó i Antoni Comín, que seran els números 5 i 7 respectivament. Òscar Peris encapçalarà la llista de Tarragona.

La secretària general d'Esquerra republicana, Marta Rovira, va assegurar davant del Consell Nacional del seu partit que “estem davant d'unes eleccions dictades i imposades que considerem il·legals i il·legítimes i que ens hem compromès a convertir en legítimes i legals amb la nostra participació”. Rovira va explicar que, davant d'això “fem una proposta clara per restablir la democràcia, la llibertat i que ens permeti construir la República”.

comentaris