Vendes del 85% de tot el bestiar subhastat al Mercat de Raça Bruna de Vic

Aquest dissabte es va celebrar al recinte firal del Sucre de Vic la segona edició del Mercat de raça Bruna, un certamen ramader en què es compra i es ven bestiar de la raça bovina Bruna dels Pirineus mitjançant una subhasta.

DSC_0118
photo_camera Una imatge del Mercat de vedells de la raça Bruna dels Pirineus celebrat a Vic.

El Mercat de Raça Bruna ha repetit aquest dissabte l’èxit de la primera edició, que es va celebrar l’any passat, ja que han sortit a subhasta uns 200 caps de bestiar dels quals se’n ha venut el 85% aproximadament. Les xifres són fins i tot millors que les de l’edició anterior i això, segons la Federació Catalana de la Raça Bovina Bruna dels Pirineus, que és qui organitza el certamen, es deu al fet que la compra-venda del bestiar a través d’una subhasta està arrelant entre els ramaders.

Pel que fa als preus de venda del Mercat, les vedelles de reposició es van adjudicar a uns preus d’entre 600 i 850 euros per cap de bestiar; les vaques joves van assolir preus entorn dels 1.500 euros, i els vedells i futurs sementals de la raça es van vendre per preus al voltant dels 2.000 euros per cap. Cada animal tenia un preu de sortida i les puges anaven augmentant de 10 euros en 10 euros en el cas de les femelles, i de 50 euros en 50 euros en el cas dels mascles.

Al certamen hi van assistir ramaders procedents de tota Catalunya, des de la Vall d’Aran, els Pallars i l’Alt Urgell fins a la Cerdanya, el Ripollès, el Berguedà i Osona.

L’acte va estar presidit per Benjamí Dòniga, regidor de Fires i Mercats de Vic i Joaquim Xifra, subdirector general de Ramaderia de la Generalitat. El primer va aprofitar la obertura del certamen per anunciar que en la propera edició, tot i que el Mercat seguirà anant destinat sobretot als professional del sector, es faran activitats per tal d’atreure el públic al recinte firal com per exemple una degustació de carn de vedella de raça Bruna.

Més informació: www.brunadelspirineus.org