CRISI CORONAVIRUS

Unió de Pagesos torna a denunciar l'exclusió del sector agropecuari de les mesures per fer front al coronavirus

El sindicat reclama al govern espanyol que obri les línies d'avals de l'ICO al sector primari
el-ramat-ovelles-pla-anyella-serrat-de-la-teia
photo_camera Ramat d'ovelles del Serrat de la Teia

Unió de Pagesos ha tornat a reclamar al govern de l'Estat que obri les línies d'avals de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) al sector primari. Això, després que aquest dissabte el BOE hagi publicat un segon paquet de 20.000 milions d'euros per a PIME i autònoms, destinat "només a la resta de sector econòmics". El sindicat considera una "errada" i una "discriminació flagrant" l'Acord del Consell de Ministres del 24 de març, pel qual es van aprovar les característiques de la línia d'avals de l'ICO adreçat a empreses i autònoms per pal·liar els efectes econòmics, ja que deixa fora al sector primari, en especial als subsectors agropecuaris que s'han vist afectats per les mesures adoptades per fer front a la pandèmia de la covid-19.

Unió de Pagesos torna a reclamar al govern espanyol que "faciliti la liquiditat" a les empreses i autònoms dedicats a la producció primària. Considera que excloure el sector agropecuari de la línia d'avals de l'ICO és una "discriminació flagrant", tant per les "greus conseqüències econòmiques que comporta l'estat d'alarma a les explotacions productores de flor i planta ornamental", com als "subsectors dedicats a produccions alimentàries bàsicament dedicades a l'hostaleria, restauració i altres petites produccions de qualitat".

Segons l'organització, això contrasta, per una banda, amb el fet que el ministre d'Agricultura, Luís Planas, hagi demanat a la Comissió Europea mesures per sectors concrets, com la flor i la planta i per al sector oví i cabrum i boví de carn, i per altra banda, que hagi consultat a les comunitats autònomes i a les organitzacions agràries una proposta de reial decret per establir un ajut estatal al sector de l'oví i cabrum.

comentaris