JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

La UFEC celebra el suport dels pirinencs als Jocs d'Hivern 2030, segons els resultats d'una enquesta

L'entitat assegura que el projecte és "sostenible" i està "alineat" amb els objectius del COI
Gerard Esteva
photo_camera Gerard Esteva, president de laUnió de Federacions Esportives de Catalunya

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) celebra el "suport massiu" dels catalans a la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030, segons han expressat en un comunicat. Tot plegat, després de conèixer els resultats d'una enquesta encarregada pel Govern que indica que el 73,3% dels qüestionats veu aquest esdeveniment com una "oportunitat interessant" per al país. El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha afirmat que el projecte "és sostenible des del punt de vista econòmic, ecològic i social i està alineat amb els objectius del Comitè Olímpic Internacional (COI)". En aquest sentit, ha recordat que l'organisme demana reduir costos, un compromís ecològic i haver de deixar un llegat, entre d'altres.

Pla obert de diversos esquiadors baixant per una de les pistes de Masella (Cerdanya) i altres persones pujades a un teleesquí de l'estació. Imatge publicada el 21 de desembre de 2021. (Horitzontal)(Foto: Diversos esquiadors baixant per una de les pistes de Masella (Cerdanya) / Albert Lijarcio)

Esteva ha assegurat que el projecte olímpic permetrà "explicar al món que també es poden fer uns jocs amb sensibilitat mediambiental" i que tot plegat servirà per a què Barcelona i Catalunya tornin a "seduir" a tot el món gràcies a la seva experiència i competència en l'organització de grans esdeveniments i la seva tradició en el món de l'esport".

comentaris