JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

La UFEC celebra que l'Estat doni suport al Govern en la candidatura de Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030

L'entitat espera que l'ajuntament de la capital catalana se sumi a la proposta i vol projectes esportius "inspiradors"
La Molina telefèric 2
photo_camera Telefèric de l'estació de La Molina /FGC

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) celebra que l'executiu espanyol doni suport al Govern en la candidatura dels Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030. Des de l'entitat han ressaltat que fa temps que el sector esportiu defensa la proposta per acollir l'esdeveniment i també han posat en valor la tasca de gestió feta per Foment del Treball amb l'executiu espanyol. El president de la UFEC, Gerard Esteva,, creu que el projecte es podrà impulsar "amb el consens de totes les administracions" i espera que s'hi sumi l'Ajuntament de Barcelona. "Fa massa temps que la ciutat és lluny de l'excel·lència i ens sentim orfes de projectes esportius que siguin inspiradors”, ha assegurat Esteva.

El president de la UFEC ha afirmat que "el món de l'esport no pot esperar més per recuperar el seu paper estratègic". Des de l'entitat consideren que la candidatura pels Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 serà un projecte sostenible econòmicament, ecològica i social, i que està alineat amb els objectius del Comitè Olímpic Internacional.

Mentre, des de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) expliquen que fa onze anys que treballen en el projecte i que tenen les mateixes "ganes i il·lusió" que el primer dia, segons ha assegurat la seva presidenta, Mònica Bosch. Sobre l'anunci del govern espanyol, ha dit que esperen que "ara sigui la bona" perquè, ha continuat, "els projectes es cremen" i no es pot tornar enrere. “En el moment que es faci oficial la presentació de la carta de candidatura, ens posarem a treballar al dos-cents per cent i anirem a per totes", ha afegit.

Per afrontar la possible cita olímpica amb garanties, des de la FCEH ja es treballa en programes de tecnificació per tenir esportistes que representin Catalunya el 2030. En aquest sentit, el president de l'entitat ha remarcat que necessiten urgentment instal·lacions de gel, davant del dèficit actual d'aquest tipus d'equipaments a Catalunya.

comentaris