04.12.2022 |
Viure als Pirineus

MEDI AMBIENT

Troben mort a la reserva de caça Boumort un trencalòs marcat fa 22 anys

Els guardes de la Reserva Nacional el van trobar en avançat estat de descomposició.
Trencalós Boumort
Moment en què es practicava la necròpsia al trencalòs/ Agents Rurals
Troben mort a la reserva de caça Boumort un trencalòs marcat fa 22 anys

Guardes de la Reserva Nacional de Caça de Boumort han localitzat aquest diumenge un trencalòs adult mort en avançat estat de descomposició. El trencalòs en qüestió es tractava d'Ebro, un exemplar que va ser marcat a l'Aragó fa 22 anys. Els Agents Rurals el van traslladar al Centre de Recuperació de la Fauna de Vallcalent per a realitzar-li la necròpsia.

L'observatori de Boumort

El canyet de la RNC de Boumort fa 20 anys que funciona gràcies al gran esforç dels guardes de la Reserva. Actualment és el segon punt de la península Ibèrica amb més presència d'una espècie en perill d'extinció, com és el cas del trencalòs (Gypaetus barbatus). Així mateix, gràcies al funcionament d'aquest canyet, la reserva compta avui dia amb la colònia de cria de voltor comú (Gyps fulvus) més important de Catalunya.

Des del 2003 hi ha un nou observatori al canyet de Boumort, que substitueix l'anterior, des d'on es pot garantir un correcte funcionament del servei de fotografia. A la vegada, s'ha dotat el canyet d'un espai ben condicionat per a l'estudi científic d'aquestes espècies.

Troben mort a la reserva de caça Boumort un trencalòs marcat fa 22 anys
Comentarios