GASTRONOMIA

Triple guardó per a Ctretze Pirineus al Concurs Nacional de Cerveses

L’empresa de la Pobla de Segur ha rebut un or i dues plates a la 7a edició d’aquest concurs

ctretze2
photo_camera Ctretze Pirineus ha aconseguit tres medalles al Concurs Nacional de Cerveses / Ctretze

Per segon any consecutiu Fàbrica de cervesa Ctretze Pirineus, l’empresa pallaresa ubicada a la Pobla de Segur, ha estat guardonadaa la gala d’entrega de premis del setè concurs nacional de cerveses,que ha tingut lloc el diumenge 24 d’octubre a Sitges.

Concretament, han estat tres medalles: en primer lloc, medalla d’or per a la cervesa Obaga (Ctretze) en la categoria Brithis Brown Ale, que aconsegueix el guardó per segon any consecutiu; i en segon lloc, una medalla de plata per a  la cervesa Mr. Owlen la categoria American PaleAle (APA) i una altra plata per a la cervesa Solana, en la categoria BrithisBitter.

Els creadors de la marca i propietaris de Ctretze celebren amb èmfasi aquests guardons i destaquen el valor especial que té per a ells revalidar l’or en la cervesa Obaga. Precisament, l’Obaga, juntament amb la Solana, són les primeres cerveses creades per la marca i són “insígnia de la casa".

Ctretze 2

Amb aquest reconeixement, la única fàbrica de cerveses del Pallars es posiciona com una de les millors marques en l'àmbit nacional, actualment la Fàbrica de cervesa Ctretze Pirineus, elabora prop dels 100.000 litres anuals dels quals és distribueixen la major part pel territori català.

Campionat Nacional de Cerveses

El Campionat Nacional de Cerveses (CNC) té com a objectiu premiar les millors cerveses produïdes comercialment a l’estat espanyol. El campionat és obert a tots els cervesers que produeixin dins de l’estat espanyol i que compleixin amb els requisits de participació.

El jurat del CNC està compost per membres reconeguts de la comunitat cervesera nacional i internacional. El jurat realitza tastos a cegues per determinar els guanyadors en cada grup / categoria i s’omple un informe de tast de cada cervesa que està a disposició dels cervesers participants en finalitzar el concurs. Es jutja cada cervesa en funció de la seva fidelitat a l’estil que representa. Es divideixen els estils en 5 grans grups, compostos cadascun per diverses categories i subcategories. En el cas que es presentin més de 5 cerveses d’una mateixa categoria o subcategoria, aquestes cerveses són jutjades separadament en la seva pròpia categoria, creant-se així un nou grup de premiats.