25.05.2022 |
Viure als Pirineus

LABORAL

Treballadors de l'Hospital de la Seu es concentren per exigir el 5% del sou perdut

Les organitzacions sindicals exigeixen revertir les retallades, recuperar el 5% del sou perdut i defensar la sanitat pública.
IMG-20200610-WA0008
Concentració, a la plaça Soldevila, davant l'Hospital de la Seu/CEDIDA
Treballadors de l'Hospital de la Seu es concentren per exigir el 5% del sou perdut

Aquest dimecres al migdia un grup de treballadors i treballadores del Sant Hospital, convocats pel Comitè d'Empresa (Insersindical-CSC, UGT i CCOO) s'han concentrat a les portes del centre sanitari per reclamar millores laborals i salarials. La setmana passada ja van protagonitzar una concentració, en el marc de la  "Primavera Sanitària" i segons els representants sindicals "ho continuaran fent cada dimecres".

Les organitzacions sindicals exigeixen revertir les retallades, recuperar el 5% del sou perdut i defensar la sanitat pública.

IMG-20200610-WA0007

MANIFEST

"En primer lloc lamentem l´ausència de les companyes d´UGT ja que això ens debilita com a col.lectiu i debilita l´aturada també. L´aturada d´avui es farà simultàniament en molts d´altres hospitals i centres de Salut, i es basa en dues Màximes:

REVERTIR LES RETALLADES I RECUPERAR EL 5% DEL SOU PERDUT i REVERTIR LES RETALLADES:

Hem de poder revertir les retallades en Sanitat pública i concertada per tal que els nostres centres estiguin preparats per un nou rebrot del COVID 19. No ens podem permetre que torni a passar com enguany on s´han infectat i mort molts professionals per falta de previsió, informació, material de protecció i per treballar en precari, com fins ara. Això només s´aconseguirà amb més recursos i més pressupost per part de les diferents administracions.

IMG-20200610-WA0009

RECUPERAR EL 5 PER CENT

Volem recordar que a l´actualitat els salaris de les sanitàries i sanitaris estan al mateix nivell que al 2008. Exigim uns salaris dignes. Fa poc la ciutadania ens deia herois i ens aplaudia cada dia, i no, no som herois, però si exigim els que ens pertoca. Se´ns va prometre un paga de reconeixement per part del govern de la Generalitat que no hem rebut. En la FSH encara no hem cobrat la paga d´objectius que ens tocava percebre al març. Això sí, se´ns ha concedit una medalla, la qual la majoria rebutgem. Només estem reclamant una millora salarial a l´alçada del nostre esforç".

Entre d'altres punts, el personal sanitari reclama reforçar els recursos tant econòmics com humans dels hospitals i els CAP, de cara estar a punt davant un possible rebrot de la COVID-19. Denuncien que els salaris dels sanitaris "estan al mateix nivell que es van quedar al 2008" i que no volen que se'ls tracti com a "herois" però sí que volen "exigir el que pertoca", pel que fa per exemple a pagues pendents de cobrar o, en el cas de la Seu, a l'obertura de la segona planta de l'hospital.

Treballadors de l'Hospital de la Seu es concentren per exigir el 5% del sou perdut
Comentarios