TELEVISIÓ

Torna el programa “Salut i muntanyes” dirigit i presentat per la periodista pirinenca Eva Clausó

El programa dona visibilitat als pobles de muntanyaa través del que els identifica
Salut i Muntanyes 1
photo_camera El programa Salut i Muntanyes visita cal Serni de Calbinyà / 3CAT

El dimarts 5 de març, a les 22, el Canal 33 estrenarà la segona temporada “Salut i muntanyes”. Un programa dirigit i presentat per la periodista pirinenca Eva Clausó, que dona visibilitat als pobles de muntanya catalans a través del que els identifica.

Cada capítol de “Salut i muntanyes” vol acostar l’espectador a una població dels Pirineus catalans i al seu entorn d’una manera original i diferent. Ho fa a través d’elements característics de cada poble, com la gastronomia, la ramaderia, l’esport o els seus habitants carismàtics, però també des de la mirada dels que s’hi han instal·lat per fer-hi tallers de moda, d’art, o de manufactures de complements, per exemple. I tot amb la personalitat desacomplexada, curiosa i aventurera de la presentadora, Eva Clausó.

Salut i Muntanyes 2
El programa Salut i Muntanyes visita el pla de les Forques a la Seu d’Urgell  / 3CAT

La tria d’històries que farciran els sis capítols de “Salut i muntanyes” són molt variades, i els personatges molt diversos. El programa visitarà diferents pobles del Pirineu com Bescaran, Estamariu, Anserall (a l’Alt Urgell), Senterada, Naens (al Pallars Jussà), Gerri de la Sal, Peramea (al Pallars Sobirà), Martinet i Béixec (a La Cerdanya). En aquest recorregut, l’espectador trobarà propostes gastronòmiques i vivències històriques narrades en primera persona, i experiències de tot tipus que construeixen els pobles i racons especials del territori, des de la mirada privilegiada de qui hi viu i en coneix el dia a dia.

Estrena: “Calbinyà un viatge en el temps, les avionetes del Pla de les Forques i la farinera de Montferrer”.

En aquest viatge la reportera Eva Clausó Estival anirà a visitar la casa rural de Cal Serni a Calbinyà a la comarca de l’Alt Urgell, on descobrirà com vivia una família del s. XV. A més a més tastarà la famosa nyàmera i pujarà fins a un orrri recuperat, on abans s’hi aixoplugaven els pastors.

Salut i Muntanyes 3
El programa Salut i Muntanyes visita cal Serni de Calbinyà / 3CAT

L’aventura continuarà fins el pla de Les Forques a la Seu d’Urgell que fa les delícies del amants de l’aeromodelisme.

A Montferrer anirà a descobrir els secrets de l’antiga farinera amb l’Eli una veïna del poble i acabarà la ruta visitant un búnquer excavat sota la roca a Bellestar, del qual molt pocs en coneixen l’existència. Tot seguit, després de l’emissió del capítol de la nova temporada es tornaran a reposar els capítols de la primera amb la mateixa dinámica cada dimarts.

Eva Clausó
Eva Clausó

El perfil

Eva Clausó Estival, nascuda a la Seu d’Urgell i llicenciada en Ciències de la Comunicació per la UAB, ha estat corresponsal de TV3 al Pirineu i a Andorra durant setze anys. L'Eva, una apassionada de la muntanya, fa 25 anys que duu una càmera de televisió a l’espatlla. L'aventura i els esports són la seva passió. Ha conduït programes sobre medi ambient i entorn natural. També ha produït i dirigit diferents treballs audiovisuals. A TV3 ja va dirigir i presentar "Tatuats pels Pirineus" (2017), en què recorria aquest territori acompanyada de diversos personatges carismàtics que vivien en aquesta serralada. Amb "Salut i muntanyes", torna a TV3 amb la segona temporada per mostrar a l’espectador els pobles que s’amaguen darrere les muntanyes catalanes i després de les bones audiència de la temporada passada.