INFRAESTRUCTURES

Territori adjudica les obres dels dos trams de la ruta cicloturística dels Llacs per un valor de 2,3 MEUR

L’execució de diverses estructures a l’itinerari entre Cellers i Salàs de Pallars té un pressupost d’1,2 MEUR
Ruta dels Llacs adjudicació obres
photo_camera Territori adjudica les obres dels dos trams de la ruta cicloturística dels Llacs / govern.cat

El Departament de Territori ha adjudicat les obres dels dos trams pendents de la ruta cicloturística dels Llacs, itinerari entre Lleida i la Pobla de Segur que es combina amb la línia d’FGC entre aquestes poblacions. En concret, s’han adjudicat els treballs per a configurar el tram Balaguer-Sant Llorenç de Montgai per un import d’1,1 MEUR així com els treballs de diverses estructures al tram Cellers – Salàs de Pallars, en complement a les actuacions ja executades pel Consell Comarcal, per un valor d’1,2 MEUR. Les obres començaran, en tots dos casos, aquest juliol, i tindran un termini d’execució de sis mesos cadascuna. Aquestes actuacions compten amb el cofinançament del Programa Operatiu del FEDER 2014-2020 a Catalunya.

El Departament està desenvolupant una xarxa catalana de rutes cicloturístiques de llarg recorregut per a promoure l’ús de la bicicleta de forma segura com a element turístic, d’oci i esportiu, que és una de les línies d’actuació de l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025. El traçat de la Ruta dels Llacs transcorre per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà, paral·lelament i complementària a la línia d’FGC Lleida - la Pobla de Segur, en un entorn d’alt valor paisatgístic.

230619_Ruta_dels_LLacs_NdP

Un cop completada, aquest itinerari tindrà 107 quilòmetres de longitud, dels quals 80 seran pedalables i els 27 restants –entre Sant Llorenç de Montgai i Cellers– es combinaran amb el ferrocarril. Els trams dels extrems, Lleida – Balaguer i Salàs de Pallars – la Pobla de Segur, tot sumant 43 quilòmetres, estan en servei des de 2019.

Estructures al tram Cellers – Salàs de Pallars

Pel que fa a l’adjudicació de les obres de diverses estructures al tram Cellers – Salàs de Pallars, aquestes consisteixen en actuacions complementàries per adaptar estructures de la carretera C-13 o generar nous passos a diferent nivell que milloraran la funcionalitat i seguretat de la via cicloturística.

El nou itinerari del tram Cellers – Salàs de Pallars, de 24,5 quilòmetres, impulsat en col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà, i que l’ens comarcal ha finalitzat recentment, ha tingut un pressupost d’1,2 MEUR, dels quals el Departament n’ha aportat 800.000 euros.