ENERGIA

Taurus entra al mercat de la fotovoltaica d'autoconsum i preveu instal·lar panells solars en 5.000 llars en dos anys

La companyia preveu crear més de cent llocs de treball i facturar uns 35 milions d'euros amb les energies renovables
Pla obert on es veuen diverses operàries a la zona de la fàbrica de Taurus Group d'Oliana (Alt Urgell). Imatge del 22 de gener de 2021 (Horitzontal).
photo_camera Operàries a la zona de la fàbrica de Taurus Group d'Oliana /Albert Lijarcio

Taurus Grup ha entrat al negoci de les energies netes creant la marca Taurus Renovables i amb l'objectiu de "democratitzar i fer accessibles les instal·lacions de panells solars d'autoconsum", segons ha indicat la companyia en un comunicat. L'objectiu és que unes 5.000 llars disposin de plaques fotovoltaiques al 2023 i facturar uns 35 milions d'euros en aquest període. A més, es preveuen crear entre 100 i 150 llocs de treball, entre els directes i els indirectes. A més, segons l'empresa, aquest sistema representa un estalvi de fins a un 70% en la factura del subministrament elèctric i s'amortitza en un termini d'entre 3 i 5 anys. Els 'kits' que ofereix Taurus es poden instal·lar tant en habitatges particulars com en comunitats de veïns.

Pla de detall de diverses operàries a la zona de la fàbrica de Taurus Group d'Oliana (Alt Urgell). Imatge del 22 de gener de 2021 (Horitzontal).(Foto: Operàries a la zona de la fàbrica de Taurus Group d'Oliana /Albert Lijarcio)

Des de la companyia asseguren que per menys de 5.000 euros es poden col·locar panells de darrera generació de 3,6 KW i arribar a instal·lacions de 10KW per uns 13.000 euros. Pel que fa a la garantia, és de 10 anys en els inversors elèctrics i de 25 en les plaques solars. Fundada al 1962, Taurus Group és una de las principals empreses del sector del petit electrodomèstic i té presència en més de 120 països.