15.08.2022 |
Viure als Pirineus

HABITATGE

Tallen la llum a l'edifici de pisos ocupats de la plaça d'Europa de la Seu d'Urgell

La companyia elèctrica ha tallat el subministrament per ordre judicial als 34 habitatges
20210513_103919
Operaris tallant el subministrament elèctric a l'edifici ocupat / FS
Tallen la llum a l'edifici de pisos ocupats de la plaça d'Europa de la Seu d'Urgell

Aquest matí, al voltant de les 10h., operaris de l'empresa d'energia elèctrica PEUSA han tallat la llum a l'edifici de pisos ocupats de la plaça d'Europa de la Seu d'Urgell. Aquesta actuació ja era previsible, després que un manament judicial instava la companyia elèctrica a tallar el subministrament als 34 habitatges ocupats. 

Ordre judicial

L'empresa PEUSA va rebre el gener passat la decisió judicial que permet fer aquesta supressió del servei de llum, que s'ha justificat per tal de vetllar per la seguretat de les persones que hi viuen. I és que, en cas que es produeixi un accident que provoqui danys a les persones, la subministradora podria ser considerada com a responsable davant la justícia. 

20210513_103837(Foto: Alguns veïns dels pisos ocupats observen, al carrer Portal d'Andorra, els operaris de l'empresa d'energia elèctrica /FS)

Des de la CUP afirmen que "mantenir el bloc sense llum deixaria els seus ocupants en greus condicions d’habitabilitat i de seguretat", alhora que asseguren que "PEUSA ha mostrat la seva preocupació per tallar la llum a aquests 8 habitatges sense que l’Ajuntament ofereixi abans una alternativa habitacional a les afectades". En tot cas, admeten que la companyia "no pot posposar més el tall", atès que en cas contrari es poden exposar a "tenir responsabilitats davant la justícia en cas d’accident". 

Des del consistori de la capital alturgellenca han explicat que posaran a disposició "els recursos necessaris" per ajudar a les persones en situació de vulnerabilitat que viuen en aquests habitatges, però que cal que aquestes aportin primer la documentació del seu cas a serveis socials.

Tallen la llum a l'edifici de pisos ocupats de la plaça d'Europa de la Seu d'Urgell
Comentarios