PESCA CONTINENTAL

Les societats de pesca del Pirineu s'uneixen per defensar els interessos del sector davant l'administració

En formen part sis associacions amb més de 600 socis que gestionen 500 quilòmetres de rius
Pesca esportiva Pirineu
photo_camera Representants de les societats i associacions de pescadors dels Pallars i l'Alta Ribagorça / Marta Lluvich

Un total de sis associacions i societats de pesca del Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça s'han unit per crear l'Agrupació de societats de pesca del Pirineu, amb el principal objectiu de defensar amb més força els interessos del sector. Com a repte immediat s'han marcat la creació d'una Taula estratègica de pesca del Pirineu per poder tenir veu i vot davant l'administració. Josep Lluís Farrero, president de l'Agrupació, ha explicat que aquestes sis associacions sumen 621 socis, i gestionen un total de 500 quilòmetres de rius i 485,5 hectàrees d'estanys. D'aquesta manera, volen fomentar la pràctica esportiva de la pesca i treballar pel desenvolupament i conservació de la truita.

Pesca esportiva Pirineu 2
Representants de les societats i associacions de pescadors dels Pallars i l'Alta Ribagorça / Marta Lluvich

D'aquesta Agrupació en formen part la Societat de pescadors La Bonaigua, la Societat de pescadors de Llavorsí, l'Associació de pesca Cardós-Tírvia, l'Associació de pesca esportiva la vall de Boí, la Societat caça i pesca Flamisell i la Societat de pescadors la vall de Bosia. En aquest territori hi ha tres societats que de moment no han volgut formar part de l'Agrupació, però confien que acabin integrant-se al grup.

Farrero ha dit que volen tenir representació al Consell Assessor de pesca de Catalunya en aigües continentals per ser-ne un membre actiu i mantenir reunions de treball amb les entitats locals per al desenvolupament de l'activitat pel seu pes en l'economia de la zona.

El president de l'Agrupació destaca que ha expedit més de 50.000 tiquets de pesca en aquest territori des de l'any 2017 al 2022. Aquesta xifra representa les persones que han visitat aquestes comarques per pescar-hi, d'aquí la importància del sector, segons Farrero.