El sindicat de Mossos USPAC reitera que la Regió del Pirineu està ''maltractada i discriminada''


Els agents demanen el reconeixement de certes malalties com a laborals entre elles la grip.

92c79b6d-2e8c-4a74-aeb6-d9187b0b392e
photo_camera Un cotxe dels Mossos accidentat.

El sindicat de Mossos d'Esquadra USPAC ha dit que la Regió del Pirineu ''sempre ha estat menyspreada'' i que la Direcció general de la Policia segueix ''maltractant i discriminant'' els Mossos d'aquesta Regió policial. Aquesta denuncia ja es va fer pública fa sis mesos i ara el sindicat insisteix en el fet que la situació segueix sent la mateixa i amb mancances importants. La manca d'efectius, bàsicament en el torn de nit, de material i de recursos són algunes de les deficiències que enumera USPAC. El sindicat ha explicat que els agents del Pirineu han de suportar temperatures de 0 °C fins a -15 °C , amb neu, pluja i humitat i diuen que l'uniforme és el mateix que a la resta de Catalunya. Entre les demandes també hi ha que la grip es consideri un fet produït per la tasca laboral. Des d'USPAC es demana el reconeixement de certes malalties com a laborals.

El sindicat explica que '' està molt bé que treguin hores extres per cobrir Naut Aran i els companys s'hi puguin apuntar de manera lliure''. Però el que no els agrada és que els agents s'hagin de desplaçar amb el seu propi vehicle a cobrir aquestes hores, amb l'uniforme, l'arma, i tot l'equipament que calgui.

Des d'USPAC es recorda que moltes poblacions estan tocant amb la frontera d'altres països (França i Andorra) amb alerta quatre sobre cinc antiterrorista i que qualsevol incident que es puguin trobar durant el trajecte, és difícil poder donar un servei òptim i de qualitat al no podem disposar dels mitjans adients pel fet d'anar amb el vehicle particular i no un de policial.

Per altra banda, argumenten que la majoria de carreteres són ports de muntanya i que molts cotxes particulars no estan preparats per circular-hi durant l'hivern, en canvi els vehicles policials disposen de rodes de contacte i cadenes.

comentaris