06.07.2022 |
Viure als Pirineus

SOLIDARITAT

Unió de Pagesos reclama permisos de residència i treball per a les persones refugiades d’Ucraïna

Unió de Pagesos proposa a les administracions que agilitzin els procediments administratius, per tal que la pagesia pugui oferir llocs de treball i residència en el marc de les imminents campanyes agràries a Catalunya.
Refugiats Ucraïna
Nens ucraïnesos amb les seves famílies a Przemysl, en un centre de refugiats / ACN
Unió de Pagesos reclama permisos de residència i treball per a les persones refugiades d’Ucraïna

Davant la crisi humanitària que vivim com a conseqüència de l’atac rus a Ucraïna, que està desplaçant milions de famílies del seu país, més de 1,2 milions segons les últimes dades de l’ONU, Unió de Pagesos proposa a les administracions que agilitzin els procediments administratius perquè aquestes persones puguin disposar d’autoritzacions excepcionals de residència i treball al nostre país, per tal que la pagesia pugui oferir llocs de treball i residència en el marc de les imminents campanyes agràries a Catalunya.
 
Dijous passat, el Consell Europeu va donar llum verda a concedir una protecció temporal i automàtica a totes les persones refugiades. Unió de Pagesos considera prioritari que el nostre país reclami agilitat ens els processos administratius per tal que això sigui un fet, per això totes les administracions han de prioritzar resoldre aquesta qüestió. Unió de Pagesos traslladarà a diferents conselleries del Govern aquesta proposta, com ara a Empresa i Treball, a Igualtat i Feminismes i a Drets Socials.

Refugiats a la frontera amb Polónia
Refugiats ucraïnesos a la frontera amb Polònia / JAKUB STEZYCKI 

 
Catalunya sempre ha estat un país d’acollida, i n’ha de continuar donant exemple, la pagesia i el món rural n’han estat clars referents, un cop més, és un deure moral i ètic fer els possibles per ajudar a aquestes famílies que ho necessiten. El sindicat proposarà que s’abordi aquesta qüestió de manera interdepartamental el més aviat possible.
 
De la mateixa manera que Unió de Pagesos reclama justícia i dignitat per a la pagesia, com a exemple les recents mobilitzacions arreu de Catalunya, el sindicat agrari assegura que també ho farà intentant ajudar sempre que calgui a aquelles persones que passen per uns moments tant complicats i necessiten de la nostra ajuda.

Unió de Pagesos reclama permisos de residència i treball per a les persones refugiades d’Ucraïna
Comentarios