MOBILITAT

La Seu d'Urgell reclama rebaixar el preu del bitllet del bus amb Andorra i incrementar les freqüències

El portaveu de Compromís X La Seu, Joan Barrera, que va presentar una moció al ple municipal, va destacar que en dos anys les tarifes s’han apujat un cinquanta per cent, un increment que ha despertat queixes entre els usuaris.
Joan Barrera 2
photo_camera El portaveu de Compromís X La Seu, Joan Barrera / FS

L’ajuntament de la Seu d’Urgell demana al Govern andorrà i espanyol la  rebaixa dels preus del bitllet d’autobús interurbà que connecta la capital de l’Alt Urgell amb el Principat d'Andorra. El regidor de Compromís X La Seu, Joan Barrera, que va presentar una moció al ple municipal, va destacar que en dos anys les tarifes s’han apujat un cinquanta per cent, un increment que ha despertat queixes entre els usuaris.

hispano andorrana bus
Autobús de la línia la Seu d'Urgell-Andorra

La moció presentada per Barrera va ser aprovada per unanimitat, després de ser transaccionada amb l’equip de govern municipal. El text acordat demana que les tarifes estiguin en consonància amb les de la resta de territoris de l’estat espanyol i d’Andorra. Joan Barrera va advertir que els usuaris de la línia han fet un “crit d’alerta” pel funcionament dubtós del servei i denuncien l’increment de les tarifes i la disminució de les freqüències. En aquest sentit, Barrera va recordar que l’única alternativa de transport públic per fer trajectes entre Andorra i la Seu d’Urgell és aquesta línia i, per tant, si es vol impulsar la mobilitat sostenible és necessari que presti un bon servei d’autobús a un preu econòmic.

El portaveu de Compromís X La Seu va destacar que en poc temps el preu dels abonaments s’ha incrementat un 26%. Sumat a l’augment anterior, significa que en només dos anys les tarifes s’ha apujat més d’un 50%.