DANSA

La Seu d'Urgell i Tremp celebren el Dia Internacional de la Dansa amb nombroses activitats

El dia internacional de la dansa va ser establert per la UNESCO l’any 1982. Per celebrar aquest dia es va escollir el 29 d’abril, per ser el dia que va néixer Jean-George Noverre, un innovador i el creador del ballet modern.
Tremp Dia Mundial de la Dansa
photo_camera Tremp ha celebrat el Dia Internacional de la Dansa / tremp.cat

El dia internacional de la dansa va ser establert per la UNESCO l’any 1982, atenent a una iniciativa del Comitè Internacional de Dansa. Per celebrar aquest dia es va escollir el 29 d’abril, per ser el dia que va néixer Jean-George Noverre, un innovador i el creador del ballet modern. Així, és un dia que es celebra de manera simultània en molts països. 

La Seu d’Urgell i Tremp celebren el Dia Internacional de la Dansa, durant tot aquest dissabte 30 d’abril, amb prop d’una desena d’activitats totes gratuïtes i relacionades amb diferents modalitats: dansa contemporània, urban dance, salsa/bachata, swing, entre d’altres propostes. Prèviament, el dissabte 23 d’abril, l’Espai Municipal Dansa va organitzar un taller mural decoratiu per commemorar l’efemèride del DID, a la plaça de les Monges, a càrrec del grafiter urgellenc Oriol Garreta

Dia Internacional de la Dansa a la Seu d’Urgell

La celebració s'ha iniciat aquest dissabte 30 d’abril, a les deu del matí amb el taller de dansa en família  Bon dia petits ballarins/es!, adreçat a nens i nenes de 3 a 6 anys, impartit per Eva Franquesa, directora i professora de l’Espai Municipal de Dansa de la Seu d’Urgell. Es portarà a terme a les instal·lacions d’aquest mateix espai.

A la plaça de Les Monges, a les deu del matí ha tingut lloc una improvisació de dansa contemporània impartit per Noah, adreçat a partir de 8 anys i adults. A les onze del matí una flashmob, que s'ha repetit a l’una del migdia. dos quarts de dotze del migdia ha tingut lloc una masterclass d’urban dance on s’hi podrà participar a patir dels 6 anys d’edat i també adults, a càrrec de Carlota.

DID La Seu Ràdio Seu
La Seu d'Urgell ha celebrat el Dia Internacional de la Dansa / RÀDIO SEU

El vestíbul del centre cultural Les Monges acull tallers de disfresses i maquillatge, entre dos quarts de dotze i l’una del migdia.

un quart d’una del migdia, a la plaça de Les Monges, s’ha impartit un taller de salsa/bachata, a càrrec de SalSeu, on hi han participat nens i nenes a partir de 8 anys i persones adultes.

un quart de dues del migdia ha estat el torn d’una jam vermut swing session, adreçat a adults, a càrrec de WeSwing Pirineu, a la plaça de Les Monges.

Espectacle dansa vertical

Els actes commemoratius del DID a la Seu d’Urgell han culminat a les sis de la tarda amb l’espectacle de dansa vertical ‘AXIS’, a càrrec del ballarí urgellenc Pere Vilarrubla, que ha realitzat una mostra en procés de creació. L’espectacle ha tingut lloc al passatge Alsina de la Seu, a la façana de l’edifici del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. 

Vilarrubla DID La Seu d'Urgell
El ballarí urgellenc Pere Vilarrubla ha realitzat l'espectacle de dansa vertical ‘AXIS’,a la Seu d'Urgell

Dia Internacional de la Dansa a Tremp

Tremp commemora el Dia Internacional de la Dansa amb la lectura del manifest del #DID2022 i les actuacions dels grups de dansa de la ciuta

Tremp DID
Tremp DID

comentaris